Ruben van Bommel zelfkritisch ondanks winst: “Daar zit frustratie”

Foto: Ruben van Bommel zelfkritisch ondanks winst: “Daar zit frustratie”

Ruben van Bommel kan moeilijk blij zijn met de 1-0 zege op Gibraltar. De drie punten zijn binnen, maar de nummer tien van Jong Oranje baalt van de lage score en zijn eigen spel. Aan zelfreflectie ontbreekt het de speler van AZ in ieder geval niet. “Ik leed onnodig balverlies. Dat moet gewoon niet”, sprak hij streng tegenover SoccerNews.nl.

Interview met Ruben van Bommel na Jong Oranje – Jong Gibraltar

“We hadden op meer doelpunten gehoopt, maar de tegenstander ging erg laag staan. Dan ben je afhankelijk van de kansen die je krijgt en afmaakt. Er ging er één in, maar we hadden met 6-0 kunnen winnen. Jammer dat dat niet gebeurd is”, begint Van Bommel, die zelf ook probeerde te scoren. “De eerste corner die ik kopte had ik beter moet koppen. Dat was de grootste kans die ik had. Voor de rest stond ik vaak vrij voor het doel, maar kwam de bal niet bij mij.”

De Limburger speelt bij AZ als linksbuiten, maar staat bij Jong Oranje op het middenveld. In de wedstrijd tegen Gibraltar was het een uitdaging om daar de ruimtes te vinden. “Het is moeilijk om tussen de linies vrij te komen, want het staat zo dicht op elkaar. Je kan daar bijna niet aan de bal komen”, aldus Van Bommel. “Ik heb heel weinig balcontacten gehad en leed een paar keer slordig balverlies. Dat is onnodig. Dat moet gewoon niet. En het gebeurt me gewoon twee keer. Daar baal ik van.”

Van Bommel kon de wedstrijd ogenschijnlijk rustig analyseren, maar hield zichzelf eigenlijk in. “Ik leed een paar keer balverlies, dus daar zit een beetje frustratie. Soms komt dat er zo uit. Maar ik ben over het algemeen rustig, denk ik.”

Concurrentie

Positieve punten waren er ook voor de negentienjarige aanvaller. Hij speelde weer eens negentig minuten, iets dat bij AZ dit seizoen nog niet gebeurde. “Dat was belangrijk voor mij om wedstrijdritme te houden. Negentig minuten spelen helpt daarbij.” Bij zijn heeft Van Bommel concurrentie van Myron van Brederode, die ook bij Jong Oranje linksbuiten speelt. “Ik denk dat wij twee andere type spelers zijn. We kijken daarom niet veel naar elkaar. We zijn concurrenten van elkaar, maar niet meer dan dat.”

Van Bommel zag in dat hij als jonge speler kan leren van zo’n wedstrijd tegen Gibraltar, maar ging toch vooral teleurgesteld de bus in. “In principe hebben we drie punten gehaald en gedaan wat we moesten doen, maar ik denk toch dat iedereen baalt. We hadden meer gewild.”

Manhoef zal Jong Oranje beschermen, Van Bommel baalt van zichzelf | SN Mixed Zone

SN Mixed Zone

In SN Mixed Zone vuurt SoccerNews.nl direct na wedstrijden zijn vragen af op de hoofdrolspelers. Voor de groene plopkap worden de helden van de velden gevraagd naar hun beleving en geven ze hun visie op de negentig minuten en soms veel meer!

Snap jij zijn frustratie?

  • Ja, hij wil nog beter spelen.
  • Nee, ze hebben toch gewonnen?
35+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

10:30
36+
Sutalo over transfer naar Ajax: “Ik had moeite met de aanpassing”
10:07
18+
Ten Hag over transfer Slot: “Ik ben heel blij voor hem”
09:49
25+
‘Chelsea wil Lukaku ruilen voor nieuwe superspits’
09:17
213+
‘Ajax spreidt de kansen in zoektocht naar nieuwe trainer’
09:04
35+
PSV maakt fans warm voor kampioenswedstrijd
08:46
118+
‘Barça-speler wordt tegen Girona uitgefloten door fans van beide clubs’
08:23
57+
Messi vernedert tegenstander in één helft
07:00
58+
Onopvallende strijd om Champions League | Match of the Weekend
23:47
212+
Justin Kluivert is ‘ready’ voor Oranje
23:28
1131+
‘Sensationele ‘terugkeer’ Erik ten Hag’
23:25
132+
Girona heeft nog één droom na historische CL-plek
23:00
131+
Xavi haalt keihard uit naar eigen spelers
22:45
2053+
‘Ajax zet Louis van Gaal in’
22:30
61+
Selectie Real Madrid vroeg naar bed ondanks kampioenschap
22:13
3355+
‘Supertransfer Yankuba Minteh’
22:00
383+
Aké verbouwereerd: “Die man is niet normaal”
21:45
223+
Liverpool-legende waarschuwt Slot: “Hij moet het vertrouwen winnen”
21:40
2098+
‘Van Bommel naar Eredivisie’
21:33
1537+
Virgil van Dijk terug naar Eredivisie?
21:26
3409+
‘Dusan Tadic regelt Ajax-transfer’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie