Ronaldo sluit zich aan bij Nederlanders: ‘Argentinië…’

Foto: Ronaldo sluit zich aan bij Nederlanders: ‘Argentinië…’

In ons landje zijn veel mensen niet zo heel blij met Argentinië en Lionel Messi als wereldkampioen, door het ‘vuile spel’ van La Albiceleste in de kwartfinale tegen Oranje. Ronaldo Luís Nazário de Lima, de Braziliaanse ‘dikke’ Ronaldo, sluit zich daarbij aan. Ook hij had liever een ander land met de cup gezien…

“Ik zou liegen…”

In een uitgebreid interview met Apostagolos, een zustersite van SoccerNews.nl, vertelt de oud-voetballer: “Ik zou liegen als ik zeg dat ik ernaar uitgekeken heb om de Argentijnen te zien feestvieren. Al heeft het natuurlijk ook een romantisch facet: Argentinië speelt misschien niet het mooiste voetbal, maar ze spelen wel met een ongelooflijke passie en veel verlangen. Ze vechten en rennen samen. En ze hebben de beschikking over Lionel Messi, die op elk moment het verschil kan maken, zoals hij alwéér deed in de finale.”

Ronaldo had liever een WK-finale tussen ‘zijn’ Brazilië en Frankrijk gezien: “Dat was ook mijn voorspelling. Al werd Brazilië al in de kwartfinale uitgeschakeld, maar Frankrijk voldeed in ieder geval wél aan mijn verwachtingen.”

Frankrijk

Les Bleus, de kwelgeesten van de Braziliaan in de finale van het wereldkampioenschap in 1998, waren volgens de voormalige spits van Real Madrid, FC Barcelona én PSV de grote favoriet: “Hun team is sterk op alle posities. Ze kregen te maken met een hoop blessures, maar die konden ze probleemloos opvangen. Geen enkel ander team zou dat kunnen. Bovendien hebben ze een sterke verdediging, maar ook een ongelooflijk aanvalspotentieel. En ook het middenveld wordt met het jaar sterker!”

Ronaldo is fan van Kylian Mbappé: “Hij speelde een uitstekend WK, van de allereerste wedstrijd tot de finale. Ook als hij niet scoorde, tegen Engeland bijvoorbeeld of tegen Marokko, was hij beslissend, maar dan met slimme assists. In de finale was hij werkelijk waar fantastisch, hij was niet te stoppen. Misschien had hij wel de Gouden Bal voor beste speler van het toernooi moeten krijgen. Hij was verreweg de snelste aanvaller op het WK!”

Mbappé de nieuwe Ronaldo?

De Braziliaan, één keer wereldkampioen in 2002, ziet veel van zichzelf terug in Mbappé: “Hij doet me denken aan mijn beste momenten. Hij weet precies hoe hij open ruimtes moet benutten, hoe hij onvoorspelbaar moet zijn en hoe hij zich het beste uit één-op-één-situaties moet redden. Hij is indrukwekkend!”

De Seleçao dan, die ten onder ging tegen Kroatië na strafschoppen… Wat ging er verkeerd? “De tactiek na het doelpunt, de 1-0. We hadden beter moeten omgaan met die voorsprong. Het was dom om uit alle macht te proberen om een tweede goal te scoren; op zo’n moment moet je tijdrekken. De bal de tribune in trappen. De bal rond laten gaan zodat de tegenstander er alleen maar achteraan kan rennen en het vertrouwen verliest om het om te draaien. Daarvóór speelde Brazilië een goed WK.”

Neymar is gebroken

Sterspeler Neymar zit er momenteel helemaal doorheen… Komt hij deze klap wel te boven? “Het is duidelijk dat Neymar erg verdrietig is over de uitschakeling. Hij is diep teleurgesteld en zal een paar weken nodig hebben om daar mentaal van te herstellen. Maar ik ben ervan overtuigd dat hij weer op de been komt en nóg sterker terug zal komen.” Maar de Paris Saint-Germain-ster overweegt zijn interlandvoetbalschoenen juist aan de wilgen te hangen! Of verwacht Ronaldo een ommekeer? “Ja. Nu is hij verdrietig en dat is oké. Maar hij is nog jong. Op 31-jarige leeftijd kan hij nog makkelijk meespelen op het volgende WK (in 2026 in de VS, Canada en Mexico, red.). En vergeet niet: hij moet er snel weer staan, want PSG wil de Champions League winnen!”

Wint Brazilië het WK 2026?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie