Neymar leefde bij PSG van conflict naar conflict: “Mbappé verloor het respect”

Foto: Neymar leefde bij PSG van conflict naar conflict: “Mbappé verloor het respect”

De bekende Franse sportkrant L’Équipe pakte maandag uit met een opvallend verhaal over Neymar in zijn tijd bij Paris Saint-Germain. Door insiders wordt de Braziliaanse steraanvaller neergezet als een respectloze etter. Onder meer Kylian Mbappé is op een gegeven moment klaar met het gedrag van zijn toenmalig collega.

Neymar wordt in L’Équipe neergezet als een respectloze etter bij Paris Saint-Germain

In 2017 nam PSG Neymar voor liefst 222 miljoen euro over van FC Barcelona. Momenteel speelt de Zuid-Amerikaan in Saudi-Arabië, daar zal zeker niet iedereen in Parijs rouwig om zijn. L’Équipe sprak anonieme (oud-)spelers en stafleden die een boekje open deden over het gedrag van Neymar in zijn Franse periode. Zo zou hij tijdens het einde van zijn tijd in de hoofdstad ‘soms dronken op trainingen verschenen zijn’. Een gerucht dat niet nieuw is.

Daarnaast zou er sprake geweest zijn van meerdere incidenten tijdens trainingen. Neymar clashte naar verluidt met een van de assistenten van toenmalig trainer Christophe Galtier, waarna hij geïrriteerd doorging op het talent Ismael Gharbi. “Hij tackelde hem onderuit en gaf hem dan een klap op het hoofd terwijl hij op de grond lag. Iedereen schrok. Nee, hij was niet zo vriendelijk”, aldus de bron tegenover L’Équipe.

Neymar zou ook de hoofdrolspeler geweest zijn in een opstootje tussen Lionel Messi, Achraf Hakimi en Sergio Ramos. Nadat Messi en Hakimi clashten, nam Neymar het op voor zijn Argentijnse boezemvriend. Ramos kwam vervolgens tussen beide en tikte Neymar op de vingers.

Mbappé

In het artikel ging het ook over de vertroebelde relatie tussen Neymar Kylian Mbappé. “In het begin hield Kylian van hem, maar gaandeweg verloor hij al het respect. Neymar en Messi waren het er dan weer niet mee eens dat de club alle macht aan Mbappé gaf.”

Een personeelslid onderstreepte het inmiddels verwaande imago van Neymar. “Messi is introvert, maar zou altijd hallo zeggen. Neymar nooit. Hij straalde uit dat hij geen respect voor je had. Hij was nooit aardig of warm. Hij verstond Frans, maar deed geen enkele moeite om het te spreken.”

Vind jij Neymar een kwal van een gozer?

  • Echt wel!
  • Nee hoor
217+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie