Ronaldo maakt duidelijk United-statement

Foto: Ronaldo maakt duidelijk United-statement

Cristiano Ronaldo had donderdagavond weinig zin om in te gaan op zijn vertrek bij Manchester United. De 37-jarige Portugees benadrukte na de WK-start dat het een gesloten boek betreft.

Portugal opende het WK donderdag met een 3-2 zege op Ghana. Ronaldo versierde bij een 0-0 stand een strafschop en verzilverde deze zelf, waardoor hij nu als eerste speler ooit op vijf achtereenvolgende WK’s gescoord heeft. “Een mooi moment”, beaamde de sterspeler tegenover A Bola. “Dat record is voor mij een bron van grote trots.”

Ghana maakte kort daarna nog wel de 1-1 en kwam later nog terug tot 3-2. Ronaldo spreekt desalniettemin van een ‘zeer belangrijke’ zege. “We weten dat in deze competitie het winnen van de eerste wedstrijd van levensbelang is. Ik ben blij dat we uitstekend hebben gepresteerd. Het was moeilijk, maar we waren de terechte winnaar.”

United-breuk

Ronaldo wilde het na afloop niet hebben over zijn abrupte United-afscheid. “Het belangrijkste is dat we nu hebben gewonnen. Dat hoofdstuk is afgesloten en de focus ligt nu uitsluitendop het WK. Zoals ik al zei, wilden we goed beginnen. We hebben gewonnen, speelden goed, ik hielp het team. Al het andere doet er niet toe. Het belangrijkste is het Portugese elftal.”

Lusail Stadium

World Cup Grp. H

28 november 2022

20:00

Portugal
Uruguay
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 28 november 2022 20:00.

Blijft hij in Europa actief?

  • Ja
  • Nee
218+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie