‘Ron Jans klaar met Twente-verdediger’

Foto: ‘Ron Jans klaar met Twente-verdediger’

FC Twente kan zaterdagavond in de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen geen beroep doen op zijn rechtsback. Niet door een blessure of een schorsing, maar door een maatregel die de club zelf genomen heeft na de 3-1 verloren wedstrijd tegen PSV.

Joshua Brenet is namelijk disciplinair geschorst door oefenmeester Ron Jans. Dat heeft allemaal te maken met een situatie die zich heeft voorgedaan in de wedstrijd van afgelopen weekend. Ron Jans besloot Brenet naar de kant te halen, waarop de vleugelverdediger zichtbaar geïrriteerd was. Ron Jans is naar verluid niet blij met die reactie.

Het is niet de eerste keer dat Ron Jans een van zijn spelers disciplinair schorst. Virgil Misidjan ging Joshua Brenet voor, nadat hij aan het begin van het seizoen zijn onvrede geuit had. Dat was omdat de linksbuiten niet vanaf de start mocht beginnen en Jans vond dat Misidjan ‘niet goed reageerde’ op die beslissing van hem.

‘Anders moet je maar een keer ingrijpen’

Na een uitstekend begin valt Twente de laatste tijd tegen. Zo werd er in de laatste 7 wedstrijden maar 1 keer gewonnen. Jans hekelt de vorm waar sommige spelers in zitten: “Ik vond dat de instelling gewoon goed was, alleen een aantal jongens leed te veel balverlies”, gaf de trainer aan bij ESPN. “Daar mag je wat meer eisen. Ik ben wel pissig omdat hier meer in had gezeten. Dat is meer het resultaat van de manier waarop je de goals gewoon weggeeft. Er zijn een paar dingen, en ik vind dat dat al een paar wedstrijden zo is bij een paar spelers, dat beter moet. Anders moet je als trainer ook maar eens een keer ingrijpen”, sloot de oefenmeester af.

Vitesse
AZ Alkmaar
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 3 maart 2023 17:01.

Terecht?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
183+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie