Rode Duivels in tweespalt na discussie over ‘oude ploeg’

Foto: Rode Duivels in tweespalt na discussie over ‘oude ploeg’

België kent tot nu toe een zeer moeizaam WK. Door de nederlaag tegen Marokko staat het land op de rand van uitschakeling. De Belgen moeten het laatste groepsduel van Kroatië zien te winnen om zich te plaatsen voor de volgende ronde. Ondertussen lijken er binnen de selectie een tweespalt te ontstaan.

Aanleiding voor de tweespalt in de selectie is een interview dat sterspeler Kevin De Bruyne hield met The Guardian. “Geen kans, we zijn te oud”, repte de middenvelder over de kansen van België. “Ik denk dat 2018 onze kans was. We hebben een goed team, maar het wordt ouder. En we zijn enkele sleutelspelers kwijt. We hebben wel enkele goede, nieuwe spelers die erbij komen, maar die zijn niet van het niveau dat de andere spelers vier jaar geleden hadden. Ik zie ons als outsiders.”

Ook Eden Hazard sneerde eerder al dat de verdedigers van België te oud zijn. “Onze verdedigers zijn niet de snelste verdedigers ter wereld, maar dat weten ze zelf ook wel.” De discussie over de ouderdom van de spelers zorgt met name bij de verdedigers, zoals Jan Vertonghen en Toby Alderweireld voor de nodige frustratie. Daardoor lijkt er een tweespalt te zijn ontstaan binnen de selectie

Twijfels over Martínez

Dat er relatief veel oude spelers binnen de lijnen staan heeft ook te maken met bondscoach Roberto Martínez, die veelal de jeugdige talenten aan de kant houdt en kiest voor veel ervaring in zijn elftal. Volgens De Telegraaf begint de kritiek op de Spanjaard steeds verder toe te nemen, waardoor er vraagtekens rijzen of men in België na het WK nog wel verder moet gaan met Martínez.

Doelman Thibaut Courtois, geciteerd door De Telegraaf, ziet nog volop kansen. “Het is niet de ideale situatie waar we in zitten. Maar op het EK 2016 hebben we ook onze derde groepswedstrijd, toen tegen Zweden, moeten winnen om door te gaan. Kroatië is wel van een ander kaliber, maar dat wil niet zeggen dat we niet kunnen winnen.”

Verwacht jij dat België de volgende ronde haalt?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, ze worden uitgeschakeld
64+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie