RKC verslaat Fortuna en pakt plek acht

In de strijd om plek acht heeft RKC Waalwijk vrijdagavond gewonnen van Fortuna Sittard. In het Mandemakers Stadion wist de thuisploeg een achterstand om te buigen in een 3-1 overwinning.

Zoals gewoonlijk in deze periode speelde RKC in een speciaal carnavalstenue. Michiel Kramer had het Waalwijkse feestje kunnen vergroten door zijn team op voorsprong te schieten, maar de spits slaagde er niet in om de 1-0 op het bord te zetten. Eerst werd hij gestuit door doelman Ivor Pandur en kort daarna krulde hij in kansrijke positie de bal naast. De Fortuna-goalie wist ook een inzet van Iliass Bel Hassani te pareren.

Fortuna Sittard stelde daar weinig echte kansen tegenover, maar in de 49ste minuut nam de bezoekende ploeg toch echt de leiding in Waalwijk. Burak Yilmaz besloot het eens van afstand te proberen en zijn fraaie uithaal viel binnen achter doelman Etienne Vaessen. Ondanks de voorsprong ging Fortuna-trainer Julio Velazquez kort daarna helemaal door het lint, waardoor scheidsrechter Bas Nijhuis hem naar de tribune stuurde.

Na de ophef rond Velazquez ging RKC op zoek naar de gelijkmaker. In de 77ste minuut kreeg de thuisploeg loon naar werken. Nijhuis zag geen overtreding van RKC-doelman Vaessen buiten zijn eigen strafschopgebied, waarna een Waalwijkse aanval in de gelijkmaker resulteerde: Kramer wist de bal alsnog tegen de touwen te werken.

In de 86ste minuut ging RKC er zelfs met de zege en dus plek acht vandoor. Invallen Julen Lobete tikte vanuit een rebound de 2-1 binnen, kort nadat Nijhuis een Limburgse penaltyclaim van de hand wees. Florian Jozefzoon maakte er ook nog 3-1 van.

Scoreverloop: 0-1 (49′) B. Yilmaz, 1-1 (77′) M. Kramer, 2-1 (86′) J. Lobete, 3-1 (90′) F. Jozefzoon

Eindigt Feyenoord – AZ in een gelijkspel?