Rik Elfrink ziet ‘verrassende wintertransfer’ bij PSV

Foto: Rik Elfrink ziet ‘verrassende wintertransfer’ bij PSV

Hij loopt natuurlijk al een hele tijd rond bij PSV, maar doordat hij vrijwel de complete eerste seizoenshelft moest missen door een liesblessure wordt Mauro Junior door clubwatcher Rik Elfrink tot ‘verrassende wintertransfer’ benoemd.

Tot twee keer toe leek Mauro terug te keren gedurende de eerste seizoenshelft, maar terugslagen deden zijn teller stokken op 27 speelminuten. “Het duurde veel langer dan ik had verwacht”, reageert de Braziliaanse alleskunner in het Eindhovens Dagblad. “Dit was een heel serieus probleem, waar ik dankzij de hulp van specialisten en de mensen bij PSV doorheen ben gekomen. Ik ben nu volledig genezen en durf te zeggen dat ik weer honderd procent fit ben. Aan die nare periode wil ik niet meer denken.”

Onder trainer Ruud van Nistelrooy spelen doet Mauro goed. “Onze trainer was een van de eerste mensen die mij in Eindhoven heeft geholpen, nadat ik in 2017 bij de club was gekomen. Hij sprak als een van de weinigen goed Spaans en zette mij bij veel sportieve en praktische dingen op het goede spoor. Mede dankzij hem heb ik me hier als mens en voetballer kunnen ontwikkelen, dat vergeet ik niet. Ik ben blij dat hij onze trainer is geworden en wil PSV nu helpen om dit seizoen een mooie prijs te winnen. Ons doel is om de titel te pakken en daar wil ik aan bijdragen.”

Concurrentiestrijd

Mauro lijkt met name de concurrentiestrijd aan te moeten gaan met Philipp Max en Phillipp Mwene, op linksachter. “Op dit moment heeft de trainer me vooral op links neergezet, maar ik heb vorig seizoen laten zien dat ik voor beide kanten een optie kan zijn. De coach mag het uiteraard zelf bepalen. Het is fijn om ploeggenoten als Philipp Max en Phillipp Mwene nu weer als concurrenten te kunnen zien, maar de band tussen ons blijft heel goed. Wie er ook speelt, we helpen elkaar vooruit.”

Sevilla
PSV Eindhoven
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 1 februari 2023 01:46.

Mauro zal snel weer vaste basisspeler zijn

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
439+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie