Rel in Frankrijk om Zidane, Mbappé roert zich

Foto: Rel in Frankrijk om Zidane, Mbappé roert zich

Het is momenteel onrustig in voetballand Frankrijk nadat de bondsvoorzitter Noël Le Graët meldde dat Zinedine Zidane geen optie is voor de opvolging van Didier Deschamps als bondscoach van het land. Le Graët zei daarbij ook nog dat hij ‘de telefoon niet eens op zou nemen als Zidane zou bellen’.

Mocht Zidane, momenteel clubloos, de honneurs waar gaan nemen bij Brazilië, ‘zou dat Le Graët niets uitmaken’, zei de bondspreses verder nog. Voormalig internationals als Youri Djorkaeff en Djibril Cissé reageerden pissig en riepen al om het ontslag van Le Graët. Djorkaeff: “Ongewenst en misplaatst. We hebben het over een wereldkampioen, dé wereldkampioen.”

Zelfs het brandweerkorps mengde zich in de rel en schreef op Twitter: “We hebben 16.620.980 alarmoproepen ontvangen, maar Zidane zat er niet tussen. Wij zouden heel blij zijn als hij ons zou bellen en wij nemen zeker op!”

Kylian Mbappé

Tot slot Kylian Mbappé, die het openlijk opneemt voor Zizou: “Zidane is Frankrijk. We respecteren deze legende niet genoeg.” Le Graët, die ook nog aangaf ‘niet te geloven in Zidane als trainer bij een topland- of club’, heeft inmiddels zijn excuses aangeboden, maar het kwaad lijkt dus al geschied.

“Deze onhandige uitspraken hebben voor een misverstand gezorgd. Ik wil graag mijn persoonlijke excuses aanbieden voor deze uitspraken, die absoluut niet mijn gedachten reflecteren, noch mijn beschouwing van de speler die hij was en de coach die hij is geworden.”

Wint Frankrijk het WK in 2026?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Snap jij de woorden van Le Graët?

  • Ja
  • Nee
110+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie