Record-Feyenoorder: “Giménez net zo belangrijk als Van Hooijdonk”

Foto: Record-Feyenoorder: “Giménez net zo belangrijk als Van Hooijdonk”

Patrick Paauwe ziet kansen voor Feyenoord tegen Atlético Madrid. Zeker met de steun van de eigen supporters kan de ploeg van Arne Slot het de Spanjaarden moeilijk maken. De oud-international kan het weten, want hij is de Feyenoorder met de meeste Europese wedstrijden achter zijn naam. Paauwe kent de Europese magie in De Kuip dus als geen ander. “Je bent twee keer zo goed als normaal.”

Interview met Patrick Paauwe over Feyenoord, Atlético Madrid, PSV en hovenieren

Een overwinning op Atlético zou de kansen van Feyenoord op de volgende ronde van de Champions League flink vergroten. In de uitwedstrijd lieten de Rotterdammers al zien dat ze niet voor de ploeg van Diego Simeone onder hoeven te doen. “Alles is mogelijk”, zegt Paauwe tegen SoccerNews.nl. “Ze hebben daar laten zien wat ze kunnen. En thuis zijn we over het algemeen heel sterk. Je speelt tegen een gerenommeerde Europese toploeg, dus het zal niet makkelijk worden, maar Feyenoord is zeker niet kansloos.”

De steun van Het Legioen kan volgens Paauwe daadwerkelijk een verschil maken. “Dat heb ik zelf mogen ervaren en ook veel andere spelers praten daarover. Het is echt een twaalfde man. Dat geeft je als speler vleugels. Er zijn genoeg wedstrijden, zeker ’s avonds en Europees, waarin we door de steun van de supporters twee keer zo goed waren als normaal.”

De rol van Giménez

Als speler van Feyenoord kwam Paauwe tot 54 internationale duels voor Feyenoord, nog altijd een record. Is hij daar trots op? Bij het horen van de vraag beginnen zijn ogen te glunderen. “Ja, zeker. Trots dat ik zo in de boeken sta”, aldus de oud-verdediger/middenvelder. “Maar we moeten niet vergeten dat ik acht jaar bij Feyenoord heb gevoetbald. Dat moet je ook doen om zoveel Europese wedstrijden te spelen. Het hadden er zelfs nog veel meer moeten zijn. Maar ik ben zeker trots.”

Paauwe hoeft niet lang na te denken over welke wedstrijd hij het mooiste vond. Niet geheel toevallig werd die ook in De Kuip gespeeld. Precies, de UEFA Cup-finale van 2002. “Dat is niet zo moeilijk. In de eigen Kuip een finale tegen Borussia Dortmund spelen en daarna de cup omhoog houden. Dat was een onbeschrijfelijk mooi gevoel.” Tijdens dat Europese seizoen was Pierre van Hooijdonk erg belangrijk. “Vrije trapjes, he.” Is de rol van Giménez dit seizoen vergelijkbaar? “Absoluut. Ik heb laatst het team van toen in mijn gedachten vergeleken met het team van nu. Je ziet veel overeenkomsten en vooral de spits is belangrijk. Je moet altijd een goal kunnen maken. Het is fijn als je dan zo’n speler als Giménez hebt.”

Na het Champions League-duel tegen Atlético wacht zondag ook nog de topper tegen PSV. Paauwe ziet geen probleem in twee moeilijke tegenstanders in één week. “Ik zou het hartstikke lekker vinden. Het is juist fijn, behalve als je mankementen en blessures hebt. Het is belangrijk dat je iedereen aan boord hebt. PSV komt ook heel sterk voor de dag en presteert goed. Zo’n topwedstrijd tegen elkaar staat altijd op zichzelf, maar we hebben er veel winnend afgesloten, dus we gaan weer voor drie punten. Niet meer of minder.”

Hovenier

Paauwe werkte nog als trainer in de jeugdopleiding van PSV, maar vult zijn dagen tegenwoordig heel anders in. Met hovenieren en padellen. “Hovenieren was mijn hobby en dat doe ik nu ook als werk. Zo blijf ik wel een beetje in het groen, maar het is anders dan de voetballerij. Ik heb het een tijdje geprobeerd als trainer, maar de combinatie met mijn gezin was moeilijk. Ik wil graag bij de sportwedstrijden van mijn kinderen zijn. Toen kwam het hovenieren om de hoek kijken en ben ik dat gaan doen. Mijn roots liggen in voetbal en dat is altijd hartstikke leuk geweest, maar op een gegeven moment was ik wel klaar met de druk van presteren en altijd weg zijn. Iets anders is ook leuk.”

OPLICHTERS en SPANNEND potje voor FEYENOORD | SN Weekly met Anouk Hoogendijk #20

Gaat Feyenoord winnen van Atlético Madrid?

  • Ja, denk ik wel.
  • Het wordt gelijk.
  • Ze verliezen.
72+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

22:45
32+
‘Ajax zet Louis van Gaal in’
22:30
7+
Selectie Real Madrid vroeg naar bed ondanks kampioenschap
22:13
194+
‘Supertransfer Yankuba Minteh’
22:00
23+
Aké verbouwereerd: “Die man is niet normaal”
21:45
110+
Liverpool-legende waarschuwt Slot: “Hij moet het vertrouwen winnen”
21:40
1040+
‘Van Bommel naar Eredivisie’
21:33
688+
Virgil van Dijk terug naar Eredivisie?
21:26
2209+
‘Dusan Tadic regelt Ajax-transfer’
20:57
112+
Opmerkelijke actie Ziggo Sport tijdens Dodenherdenking
20:41
61+
Girona geeft Barcelona van katoen, Real Madrid kampioen
20:37
3+
Wederopstanding Haaland: vier goals tegen Wolves
19:48
769+
‘Nieuwe trainer Ajax bekend’
19:34
412+
‘Feyenoord krijgt jackpot voor Slot en co’
19:28
309+
‘Ajax verkoopt volgende miskoop’
19:15
874+
‘Stunt in EK-selectie Oranje’
18:49
52+
Bakayoko over ploeggenoot: “Hij heeft niet veel gespeeld, maar echt bizar”
18:35
119+
Rensch gaat in op vraagstuk wie volgende Ajax-trainer wordt
18:20
72+
Hancko: “Op zijn leeftijd had ik twee gebroken benen, kijk waar ik nu sta”
18:04
187+
Hélène Hendriks slaat mea culpa: “Die vertrouw ik nu nooit meer”
17:50
85+
Lof voor Eredivisie-uitblinker die op lijstje PSV staat: “Smullen”
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie