‘Real Madrid plant megatransfer’

Foto: ‘Real Madrid plant megatransfer’

Real Madrid is tijdens het afgelopen WK overtuigd geraakt van de kwaliteiten van Jude Bellingham. Om het negentienjarige talent over te nemen van Dortmund is niet alleen een flinke smak transfersomgeld nodig…

Jude Bellingham verscheen na EURO 2020 (in 2021, red.) op de radar van een hele rits topclubs. Niet dat ze de 19-jarige middenvelder niet kenden: bij zijn overgang vanuit Birmingham City kon Bellingham alle kanten op. Destijds koos hij de Bundesliga boven de Premier League, waar Liverpool en Manchester City nog steeds een oogje op de middenvelder hebben.

Jude Bellingham

Borussia Dortmund ziet de sterspeler natuurlijk niet graag gaan. Het weet echter wel dat er een moment gaat komen dat Bellingham de overstap naar een nog grotere club gaat maken. Bij Real Madrid zijn ze ervan overtuigd dat dit in het Estadio Bernabéu gebeurt.

Trainer Carlo Ancelotti was voor de winterstop al duidelijk over mogelijke transfers. Als het aan de Italiaanse coach ligt, gebeurt er helemaal niets deze transferwinter. Bellingham zou dus op z’n vroegst aankomende zomer de overstap van Duitsland naar Spanje kunnen maken.

Afgelopen zomer werd er al gesproken over een transfersom van dik honderd miljoen euro. Inmiddels is deze gestegen naar 120 tot 150 miljoen en als Bellingham zo door gaat, kan daar zomaar nog wat bij komen. Daardoor is Real Madrid volgens Mundo Deportivo al aan ‘operatie Bellingham’ begonnen.

Real Madrid heeft goede hoop dat het concurrenten Manchester City en Liverpool te snel af kan zijn. De Spaanse topploeg moet er volgens Mundo Deportivo wel rekening mee houden dat Bellingham graag in de Premier League wil spelen. De Engels international verliet Engeland op zijn zestiende en speelde nog nooit in de hoogste divisie van zijn land.

Dortmund wint de DFB Pokal

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Voor welke club zou jij tekenen?

  • Real Madrid
  • Manchester City
  • Manchester United
396+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie