Rashford grijpt hoofdrol in Manchester Derby

Marcus Rashford heeft zijn meerwaarde voor Manchester United maar weer eens bewezen. De Engels international greep een hoofdrol tijdens de wedstrijd tegen Manchester City: door vanuit buitenspelpositie van de bal te blijven én door zelf te scoren bij de 2-1 overwinning van zijn ploeg.

Manchester United had veel te winnen in de thuiswedstrijd op Old Trafford. De ploeg van Ten Hag kwam in de eerste helft niet echt in het spel, maar het lukte Manchester City op hun beurt ook niet om door de defensie van de thuisploeg te breken.

Pas in de tweede helft begonnen de teams meer risico te nemen. City-trainer Pep Guardiola bracht in de tweede helft Jack Grealish. Die ingreep betaalde zich niet veel later uit: op aangeven van Kevin de Bruyne maakte de Engelsman de eerste treffer van de middag.

Manchester United werd op dat moment al steeds verder teruggedrukt op de eigen helft. De ploeg van Ten Hag kwam er met momenten wel uit, maar kon pas laat in de tweede helft profiteren van de ruimte die City achter de verdediging liet vallen.

Marcus Rashford steelt de show

Eerst door Marcus Rashford – vanuit buitenspelpositie – de diepte in te sturen. De Engelsman raakte de bal niet aan, hinderde geen Manchester City-speler en liet Bruno Fernandes voor de 1-1 aantekenen.

Na die gelijkmaker bleek Manchester United ineens tot het onmogelijk geachte in staat. The Red Devils vochten zich weer een weg langs de City-verdedigers. Dit keer mocht Rashford de bal wél aanraken in het strafschopgebied en bracht Old Trafford in extase na zijn winnende treffer.

Door de drie punten tegen de concurrent kruipt Manchester United tot één punt van de stadsgenoot. De ploeg van Erik ten Hag had een stroeve start van het seizoen, maar heeft zich inmiddels herpakt en staat inmiddels op een plek die recht geeft op Champions League-kwalificatie voor volgend seizoen.