Quincy Promes op verzoek van Nederlandse OM gearresteerd in Dubai

Foto: Quincy Promes op verzoek van Nederlandse OM gearresteerd in Dubai

Quincy Promes is woensdag gearresteerd in Dubai. Dat is gebeurd op verzoek van het Nederlandse Openbaar Ministerie. De aanvaller van Spartak Moskou is in totaal tot 7,5 jaar gevangenisstraf veroordeeld.

Quincy Promes opgepakt in Dubai en mogelijk uitgeleverd naar Nederland

De arrestatie in de Verenigde Arabische Emiraten heeft alles te maken met het uitleveringsverdrag van het oliestaatje met Nederland. De 32-jarige Amsterdammer moet in ons land een gevangenisstraf uitzitten wegens betrokkenheid bij cocaïnehandel en het neersteken van een neef. De rechtbank Amsterdam legde de oud-international daar respectievelijk 6 en 1,5 jaar celstraf voor op.

Auto-ongeluk Promes

Promes verblijft al enige tijd in Dubai, waar hij met zijn club Spartak Moskou op trainingskamp was. Hij mocht op 29 februari het land niet verlaten voor de terugvlucht naar Rusland, omdat hij betrokken was bij een auto-ongeluk in de oliestaat. Hij zou zijn doorgereden na een aanrijding. De afgelopen dagen vond overleg plaats tussen justitie in Nederland en Dubai. Zij sloten in 2021 een uitleveringsverdrag, dat het nu mogelijk maakt Promes aan Nederland over te dragen.

Vanuit Rusland werd in eerste instantie geopperd dat er geen druk zou worden opgevoerd, omdat Promes geen Russisch staatsburger is. Russische media meldden recent dat hij toch terug zou mogen naar zijn werkgever. Dit blijkt nu toch niet het geval. De voetballer kan nog bezwaar maken tegen zijn uitlevering maar verblijft nu wel in detentie. Tot vandaag had de oud-Ajacied huisarrest maar dat is omgezet in een verblijf in een gevangenis.

Gaat Promes daadwerkelijk uitgeleverd worden naar Nederland?

  • Denk ik zeker
  • Zie ik toch niet gebeuren
429+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie