PSV weigert Cambuur-fans, ook FC Groningen-fans zorgen voor onrust

Foto: PSV weigert Cambuur-fans, ook FC Groningen-fans zorgen voor onrust

De supportersgroepen van SC Cambuur en FC Groningen zorgen voor de nodige onrust bij de politiekorpsen in Noord-Nederland meldt De Telegraaf. Eerder besloot Sybrand Buma, burgemeester van Leeuwarden, al in te grijpen naar aanleiding van ongeregeldheden rondom het duel met SC Heerenveen. Daardoor mogen er geen uitsupporters meer komen tijdens thuiswedstrijden van Cambuur, maar de politie Noord-Nederland heeft nu besloten zelfs geen uitsupporters van SC Cambuur en FC Groningen meer te begeleiden naar uitwedstrijden. Dit naar aanleiding van bedreigingen en intimidaties vanuit die supporterskernen.

De Telegraaf meldt dat Jeroen Dijsselbloem, burgemeester van de gemeente Eindhoven, naar aanleiding hiervan heeft besloten om Cambuur-fans de toegang te ontzeggen voor de wedstrijd van aankomende zondag. “Ik wil in Eindhoven geen supporters ontvangen die zich zó misdragen dat politieagenten hun werk niet meer kunnen doen.”

Dijsselbloem vindt dat de problemen aangepakt moeten worden. “Zolang deze situatie in Noord-Nederland niet is opgelost, ontvangen wij in onze stad geen supporters van deze clubs.” Het is niet de eerste keer dat het begrip uitsupporters in opspraak komt. Zo komen er bijvoorbeeld al jaren geen uitsupporters meer bij de wedstrijden tussen Ajax en Feyenoord. Ook is de PSV-aanhang de laatste jaren al niet meer welkom in Amsterdam.

Moeten uitsupporters helemaal geweerd worden?

128+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie