‘PSV verkoopt landskampioenschap’

Foto: ‘PSV verkoopt landskampioenschap’

Het WK van Cody Gakpo is er een die zijn weerga niet kent. De aanvaller van PSV was in de eerste veertien wedstrijden van de Eredivisie al enorm op schot. Op het WK in Qatar maakte de Nederlandse aanvaller drie doelpunten in vier wedstrijden.

Het lijkt er daarom sterk op dat de Eindhovenaren deze winter een enorme opdracht krijgen. De Eindhovenaren, die met Ajax en PSV in een verhitte strijd om het landskampioenschap zit, zullen een belangrijke keuze moeten maken tussen het sportieve succes en de financiële situatie van de club.

PSV

Volgens Marco Timmer van Voetbal International kan een transfer van Gakpo er toe leiden dat de Eindhovenaren daarmee de kansen op het landskampioenschap in de prullenbak gooien. “Gakpo bepaalt namelijk mede of PSV kampioen wordt of niet. Bij een winters vertrek van de sterspeler kan die ambitie direct de prullenbak in. Tot nog toe heeft Gakpo steeds zijn eigen succesvolle voetbalsprookje geschreven. Een afscheid met de kampioensschaal en een toptransfer op zak moet het laatste hoofdstuk van de episode-PSV worden.”

De vraag is of de Eindhovenaren deze winter ‘nee’ kunnen zeggen tegen enorme aanbiedingen. Deze zomer ontstond er nog een rel nadat Gakpo een 43 miljoen euro-transfer naar Leeds United op het laatste moment afblies.

Lees ook: Droomclub zit Gakpo dwars

Cody Gakpo

Met het succesvolle seizoen, de financiële situatie bij PSV én een productief WK worden er in de winterstop nóg hogere bedragen verwacht. “Hoewel er bepaalde afspraken tussen Gakpo en PSV zijn gemaakt, is inmiddels helder dat er te praten valt vanaf ongeveer vijftig miljoen euro. Gezien zijn precaire financiële situatie is PSV eigenlijk niet in staat nee te zeggen als er zulke bedragen met grote bonussen op tafel komen.”

Dat er een transfer aan zit te komen voor Gakpo, lijkt in ieder geval een zekerheid. Wanneer deze plaatsvindt, is nog wel de vraag. “De voetballer heeft zich geen enkele keer gek laten maken als het op zijn toekomst aankwam en moet ook nu stabiel en rustig blijven. Dat hij in 2023 een absolute toptransfer maakt, staat immers vast. Als hij deze winter bij PSV blijft, denkt hij nog één keer aan de sportieve ambities van de club waaraan hij alles te danken heeft.”

Waar moet PSV voor gaan?

  • Landskampioenschap met Gakpo
  • Transferhoofdprijs Gakpo
1464+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

11:20
5+
‘Zorgwekkend Xavi Simons-nieuws vanuit Parijs’
11:00
21+
Koeman over Sneijder: “Hij vindt dat hij de rest niet hoeft te leren”
10:45
9+
Pierre van Hooijdonk verliest weddenschap en moet lappen
10:29
43+
Machtsspel in top FC Volendam ondermijnt degradatiestrijd
10:22
409+
‘Grote ontwikkelingen in Spaanse rel rond Cillessen’
10:00
18+
België bevestigt aanstelling nieuwe bondscoach
09:51
43+
Hyballa spreekt zich uit over mogelijk vertrek NAC-smaakmaker Velanas
09:45
226+
‘200 miljoen voor Ajax-dubbeldeal’
09:42
114+
‘Ajax weigerde in november al in te grijpen in technische staf’
09:26
242+
‘PSV heeft Roger Schmidt onderschat’
09:10
30+
Zlatan-rentree lonkt voor ‘dolend’ AC Milan
08:52
238+
‘Ajax moet meer inzetten op eigen jeugd’
08:35
80+
Bezorgde Bozdogan ‘blij’ en ‘verdrietig’ na bekerwinst FC Utrecht
08:19
121+
Silberbauer looft mentaliteit FC Utrecht en spreekt voorkeursloting uit
07:59
280+
‘Bijlow-stand-in helpt Feyenoord aan titel’
07:44
211+
Ten Hag breekt lans voor ‘falende’ Weghorst
07:29
118+
Jansen ziet AZ-voornemen in de soep lopen: “Komt hard aan”
07:15
226+
‘Leeds United ziet Slot als topkandidaat’
23:53
337+
Jong PSV vermorzelt Arsenal-talenten
23:44
136+
Sydney verslaat Pierre: “Mooier kan niet”
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie