‘PSV mist teringlijers in de ploeg, cowboys’

Foto: ‘PSV mist teringlijers in de ploeg, cowboys’

PSV liet vlak voor de interlandperiode de ideale mogelijkheid om Ajax extra in de nek te hijgen liggen; nadat de Amsterdammers verloren van Feyenoord, speelde PSV zelf slechts gelijk tegen Vitesse. Een gebrek aan killersmentaliteit? Oud-speler Bjorn van der Doelen denkt van wel.

Van der Doelen: ‘Gebrek aan agressie in PSV-selectie’

“We hebben het vaker over bepaalde karakters in een elftal gehad”, opent Van der Doelen in de Skiete Willy Podcast van Voetbal International. “Ik zit nu te denken… Luuk de Jong is een ervaren jongen, die zijn zegje wel doet en ook wel hard kan zijn, maar dat lijkt me vooral een lieve jongen. Die zal vast wel zijn zegje doen, maar… Die bepaalde agressie…”

“Ik haal dan altijd als voorbeeld Ruud van Nistelrooij aan. Of Søren Lerby. Of Jan Wouters. Of Ronald Koeman. Of Mark van Bommel. Dat waren jongens die verbaal, maar ook in de duels de baas waren. Ook op de training. Ik heb het idee dat PSV dat niet heeft. Dat het allemaal aardige jongens zijn”, vervolgt Van der Doelen zijn relaas.

‘Obispo zou het misschien kunnen, of Van Aanholt’

“Ibrahim Sangaré wint zijn duels wel, maar die zie je ook niet snel iemand verrot schelden of iemand een kegel geven. En ook een ‘Guti’ zal dat niet doen. Dat lijkt mee ook een schat van een jongen die dat ook niet heeft. Je mist gewoon een paar teringlijers in zo’n ploeg. Een paar cowboys die denken van ‘ja, verrek maar’. Obispo zou het misschien kunnen. Of Van Aanholt.”

Eens met Van der Doelen?

  • Ja
  • Nee
169+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie