PSV: met miljoenen in het verschiet ‘op het bankje’

Foto: PSV: met miljoenen in het verschiet ‘op het bankje’

Gelukkig van de tenen tot in de haarvaten, dát was men bij PSV na het – eindelijk weer eens – bereiken van het hoofdtoernooi van de Champions League, waarmee de kassa flink rinkelt. Maar nu is het zaak dat beide benen weer snel op de grond komen, want de komende Europese tegenstanders zullen van een ander kaliber zijn dan Rangers FC.

PSV kan heel even ontspannen zijn, maar daarna begint het échte werk

De spanning was groot in het Brabantse voetballand onderweg naar het beginsignaal van de scheidsrechter. “Zou de vloek van het niet-kwalificeren dit jaar verdreven zijn bij PSV?”, vroeg menige fan zich al hopend af. Er was sprake van een soort van hunkering zelfs.

Trainer Peter Bosz toverde in zijn startopstelling een verrassing uit zijn technische hoge hoed door nieuweling Jerdy Schouten op het wedstrijdformulier te zetten ten koste van de niet altijd sterk spelende André Ramalho. Als basisklant om precies te zijn. De van Bologna overgekomen Schouten – immer rustig qua spel – kon zich met zijn goed voetballend vermogen aan de bal altijd terug laten zakken in de achterhoede om daar in balbezit te ondersteunen én ook in in de opbouw zijn kunde laten zien.

Het duel begon nog enigszins aftastend, waarna de thuisploeg – zoals verwacht – steeds meer het heft in handen nam. Na twee afstandsschoten van Joey Veerman en een kopballetje van Luuk de Jong (net naast) – oud-Feyenoorder Cyriel Dessers kreeg aan de andere kant ook nog een kans – was het Ismael Saibari die het volgepakte PSV-stadion liet ontploffen met de openingstreffer.

Dessers

De 1-0 was daarmee een feit, maar de dieptebal waardoor Dessers vlak daarvoor in kansrijke positie was gekomen legde ook maar weer eens bloot dat PSV in de toekomst in de achterhoede waakzaam zal moeten zijn. Dáár had men bij de Eindhovenaren namelijk – staand verder van het eigen doel – op één lijn willen verdedigen.

Daardoor bleef het gevaar op een tegendoelpunt loeren. Saibari wilde hier klaarblijkelijk korte metten mee maken, want hij maakte ook de bevrijdende 2-0. Even leek het nog spannend te worden door de aansluitingstreffer van Rangers FC-captain James Tavernier, maar er bleek een regelrechte vermorzeling aanstaande.

PSV leek in het tweede bedrijf zelfs een soort van ontketend. Aan de hand van onder andere Joey Veerman én teruggetrokken voorzetten, werden de Schotten naar de slachtbank geleid. Een stand van maar liefst 5-1 stond na dik negentig minuten uiteindelijk op het scorebord.

Polonaise

Terwijl de polonaise van de Eindhovense voetbalarena werd gelopen, was Peter Bosz – zoals hij altijd wel een beetje is – kritisch over het vertoonde spel. “We hadden moeite de vrije man te vinden, gingen te snel naar voren en waren te onrustig. Alleen we scoorden nu op de juiste momenten.”

Een constatering die klopte, maar evenzo welkom was geweest tijdens de allesbeslissende confrontatie voor PSV. “Ik ben wel kritisch, maar dit is een droomstart”, vervolgde Bosz. “De eerste maand was voor veel mensen de belangrijkste van het seizoen. Nu hebben we in die maand de Johan Cruijff Schaal gewonnen, beiden competitiewedstrijd winnend afgesloten en zijn we naar de groepsfase van de Champions League.”

De coach van de winnende Brabanders gaf verder nog aan de loting voor het hoofdtoernooi van het miljoenenbal ‘op het bankje’ te zullen gaan bekijken. Daarmee gaf hij via een omweg aan toch ontspannen te zijn.

Loting

Bosz had zich eigenlijk geen betere herstart in Nederland als trainer voor kunnen stellen. Een gunstige loting voor het kampioenentoneel zou nog een extra toetje kunnen zijn. Alleen dat zal nog een opgave worden, want wedstrijden tegen échte topploegen als Real Madrid en Borussia Dortmund lonken.

Mogendheden als Manchester City, Napoli en Paris Saint-Germain zouden ook nog kunnen. De zogenoemde mindere goden als Sevilla, Benfica en FC Porto zijn aan andere kant helemaal ook nog niet zo zwak.

Integendeel zelfs. Feit is dat PSV één van de twee belangrijkste sportieve doelen bereikt heeft, maar nu begint het eigenlijk pas. De eerste miljoenen zijn dan wel al onderweg naar Eindhoven, maar op het veld wil je als club natuurlijk flink van je af bijten en de rest van Europa (en de wereld) laten zien wat je in je mars hebt.

Bankje

Maar: nu eerst even ‘op het bankje’. Achteroverleunend naar de loting kijken is natuurlijk leuker dan helemaal niet in één van de vier potten zitten, zoals in de voorbije jaren.

PSV gaat hoge ogen gooien in de groepsfase van de Champions League?

  • Ja
  • Nee
377+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

14:05
8+
Noni Madueke werkt zich in de nesten bij Chelsea door uitgelekte video
13:51
40+
Michiel Kramer over Ajax: “Kan ik alleen maar van genieten”
13:36
57+
Giménez in januari al weg? “Tegen crazy money zegt niemand nee”
13:21
4900+
Daley Blind baart opzien in Spanje
13:01
104+
Vermoedelijke opstelling Feyenoord tegen Go Ahead: Ueda-knoop doorgehakt
12:46
467+
‘Steijn knikkert twee zomeraanwinsten uit de basiself’
12:32
210+
Giménez: “Heel raar, het is een schande”
12:19
175+
Vermoedelijke opstelling PSV tegen Volendam: Bosz wijzigt weer
12:00
61+
‘Supporters’-FLAUWEKUL, valkuil voor PSV en plan bij Ajax? | Twee Viertje met Aad #54
11:48
202+
‘Ajax wil wederom shoppen bij Antwerp’
11:23
83+
‘De KNVB heeft met holle woorden gestrooid’
10:56
23+
AC Monza trekt Argentijnse wereldkampioen aan
10:41
26+
‘Brighton blijft zicht richten op de Spaanse markt’
10:27
46+
Noppert kijkt kritisch naar zichzelf: ‘Het is Noppert-onwaardig’
10:00
626+
Steijn heeft zich bij Ajax ongeloofwaardig gemaakt
09:56
211+
‘Talenten bij PSV en Ajax kloppen op de deur’
09:32
268+
‘Middelmaat is niet meer genoeg dankzij Slot’
09:15
132+
‘Slot niet bezig met aantal doelpunten’
08:51
90+
‘Samenwerkingen moeten gemis De Jong oplossen bij Oranje’
08:29
271+
‘Henk de Jong genezen met hulp van voetbalfans’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie