‘PSV kan terugkeer Malen uit het hoofd zetten’

Foto: ‘PSV kan terugkeer Malen uit het hoofd zetten’

Een (tijdelijke) terugkeer van Donyell Malen naar PSV is niet aan de orde. Borussia Dortmund wil niet meewerken aan een vertrek van de aanvaller, aangezien de Duitse topclub niet ruim zit in de offensieve krachten.

Dat meldt de Duitse tak van Sky Sports woensdagavond. PSV is hard op zoek naar een nieuwe linksbuiten, na het tussentijdse vertrek van Cody Gakpo naar Liverpool. Naast Jesper Karlsson, Viktor Tsyhankov en Ola Brynhildsen, zong ook de naam van Malen rond in het Philips Stadion als mogelijke opvolger. Een terugkeer naar Eindhoven, zowel een permanente als tijdelijke transfer, lijkt er echter niet in te zitten.

Naar verluidt wil Dortmund Malen binnenboord houden. De club staat niet open voor gesprekken over een vertrek. De 19-voudig Oranje-international, die anderhalf jaar geleden dat overstap van PSV naar BVB maakte, kent een teleurstellend seizoen. Mede door blessureleed kwam Malen niet verder dan tien Bundesliga-optredens, waarin hij niet wist te scoren. Toch heeft Dortmund de aanvaller nodig, omdat daar een gebrek aan is in de selectie. Financieel is het niet haalbaar om naar versterkingen te kijken.

Vertrouwen in Malen

Trainer Edin Terzic heeft het vertrouwen zeker nog niet opgegeven in Malen. Hij is ervan overtuigd dat onze landgenoot een hoog niveau aan kan tikken in het restant van het seizoen. Supertalent Youssoufa Moukoko vertrekt mogelijk wel uit Dortmund, waardoor de kansen van PSV om Malen te halen nog wat kleiner worden.

Signal Iduna Park

Bundesliga

22 januari 2023

15:30

Borussia Dortmund
Augsburg
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 22 januari 2023 15:31.

Zie je Malen nog echt slagen bij Dortmund?

  • Jawel hoor
  • Nee, helaas
198+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie