“PSV in deze situatie dóór John de Jong”

Foto: “PSV in deze situatie dóór John de Jong”

Valentijn Driessen stelt dat de transfer van Cody Gakpo naar Liverpool broodnodig was voor PSV. De journalist plaatst vraagtekens bij het beleid van de Eindhovenaren.

“Als PSV het seizoen begint, dan beginnen ze met min dertig miljoen euro”, opent Driessen in het video-item Koffie met Valentijn. “Ze hebben de laatste jaren namelijk zóveel miskopen gehad en al die transfersommen moeten afgeschreven worden. Ieder jaar schrijven ze dertig miljoen euro af en beginnen ze dus met min dertig miljoen euro. Dat was ook dit jaar en er is bijna niets binnen gekomen.”

Driessen vervolgt: “Boek dan nog maar eens een goed financieel resultaat. Dan kun je wel zeggen van ‘dan heb je een keer een financieel slecht jaar’, maar je kunt geen spelers halen en geen spelerscontracten opwaarderen. Daar zit een hele financiële huishouding achter. Als je dat niet op peil kan houden, dan zak je heel snel weg. En dat is wat die commissarissen hebben betoogd afgelopen zomer. Dat er verkocht moest worden.”

“John de Jong wordt nu geloofd dat hij vijftien miljoen heeft verdiend en dat is natuurlijk ook zo, maar PSV is in deze situatie gekomen dóór John de Jong. Omdat hij er geen winnend elftal van heeft weten te maken. Geen elftal wat kampioen is geworden, geen elftal wat de Champions League heeft gehaald. Dus ja, het is wel een beetje het verhaal van ‘de kip en het ei”, aldus Driessen.

Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 3 februari 2023 13:30.

Eens?

  • Ja
  • Nee
695+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie