PSV perst laatste beetje hoop weg bij Feyenoord

PSV heeft dankzij oud-Feyenoorder Guus Til voorkomen dat Feyenoord de titelstrijd weer nieuw leven inblaast. De ploeg van trainer Peter Bosz was in de tweede helft minder dan de regerend kampioen, maar kon wel een vitaal gelijkspel uit het Eindhovense vuur slepen: 2-2.

Wedstrijdverslag PSV – Feyenoord (2-2)

PSV kan nu echt de kampioensfeestorganisatie op touw zetten. De Eindhovenaren sloegen de Feyenoord-aanval af en behouden de 10 punten voorsprong na 24 speelronden in de Eredivisie. Met nog 10 wedstrijden te gaan heeft de ploeg van trainer Arne Slot meerdere wonders nodig om tot de laatste snik nog te hopen op een hernieuwd kampioenschap. Die hoop was er zondagmiddag in de tweede helft zeker, al dreigde het in het begin helemaal mis te gaan voor Feyenoord.

Vuurwerk op tribune en op boerenveld

Het vuurwerk van de supporters zorgde gelijk voor PSV-vuurwerk vanaf de eerste seconde. De equipe van Bosz koos gelijk voor de volle aanval en dat leverde gelijk gevaar en een doelpunt op. Na de dreiging van Sergiño Dest op links, viel het doelpunt via rechts. Malik Tillman draaide knap weg en speelde zich vrij voor Timon Wellenreuther. De Duitse Feyenoord-keeper kon niets doen aan het geplaatste schot van de Amerikaanse PSV’er. Zo stond het na 4 minuten spelen al 1-0.

PSV domineerde op het slechte veld, maar Santiago Giménez had Feyenoord in de 17e minuut op gelijke hoogte moeten brengen. Olivier Boscagli stapte verkeerd in, waardoor de Mexicaanse spits alleen af kon stormen op Walter Benítez. Giménez had alle tijd om een hoekje uit te zoeken, maar schoot de tegen de benen aan van de Argentijnse goalie.

Malik Tillman liet PSV al na 4 minuten juichen.

Razendsnelle Minteh snoept de bal af van Boscagli: 1-1

Boscagli gunde Feyenoord 5 minuten later weer een gigakans en deze keer was het wel raak. Yankuba Minteh kon de bal makkelijk afsnoepen van de Franse PSV-verdediger, omspeelde Benítez en schoof de bal binnen: 1-1. Het startsignaal van een heerlijke intense wedstrijd waarin het spel op en neer golfde en beide ploegen fel erop zaten.

PSV was in de eerste helft het dichtst bij de voorsprong. Zo kwam Dest een paar keer goed door over links en maakte het daarbij Thomas Beelen zo moeilijk dat de Feyenoord-verdediger bijna in zijn eigen doel schoot. De paal bracht redding. Feyenoord dankte het aluminium een paar minuten later weer bij een open kans voor uitblinker Tilman. De Amerikaan koos weer de linkerhoek uit, maar de bal rolde op het slechte veld net te veel naar de buitenkant: paal!

PSV laat kansen op nieuwe voorsprong liggen

Voor rust kregen Jerdy Schouten en Hivring Lozano nog grote mogelijkheden op de 2-1. De PSV-middenvelder werd weggestuurd en kon met rechts vrij uithalen. Hij schoot de bal naast. De Mexicaanse aanvaller treuzelde in de zestien, waardoor zijn schot werd geblokt. Feyenoord dreigde nog even voor de pauze, maar kwam niet tot een poging richting doel.

Vers vanuit de kleedkamer had Giménez zijn slechte eerste helft alweer vergeten. Hij speelde zich knap vrij en haalde hard uit. Benítez kon met moeite redding brengen.

Santiago Giménez bracht even hoop op een titelstrijd.

Feyenoord komt verrassend sterk uit kleedkamer

Feyenoord begon veel beter aan het tweede bedrijf dan PSV. De speech van Slot had blijkbaar gewerkt, want vooral Minteh vloog over het veld. Nou doet hij dat toch al, maar deze keer ook met meer beleid. Zo zorgde hij met zijn terugtrekkende voorzetten voor gevaar. Door de diepgang van de Gambiaanse aanvaller kon in zijn rug Lutsharel Geertruida profiteren. De Feyenoord-rechtsback kreeg daardoor een grote kans, maar Benítez kon een Feyenoord-voorsprong voorkomen.

Na een paar PSV-speldenprikjes was het dan toch raak voor Feyenoord. Uitgerekend de in de eerste helft tot schlemiel uitgeroepen Giménez schoot binnen na een uitstekende pass van Geertruida. De Rotterdammers leken de boel onder controle te hebben, maar tegen dit PSV weet je het maar nooit. En zoals zo vaak in het voetbal viel de gelijkmaker uit het niets.

PSV’er Til doet oude club pijn

Luuk de Jong kreeg de bal met een boogje bij de op rechts doorgelopen invaller Guus Til. De oud-Feyenoorder haalde in één keer uit. De bal vloog langs Wellenreuther in de linkerhoek. Feyenoord was geslagen en PSV was via Tillman nog dicht bij de winst.

In de slotfase probeerden de Rotterdammers het nog uit alle macht, maar kwamen niet meer in de buurt van de overwinning. Dus is de titelstrijd gespeeld. Natuurlijk zijn er in het voetbal rare dingen gebeurd, maar zelfs het meest malafide Rotterdamse orakel voorspelt geen kampioenschap meer voor Feyenoord in 2023-2024. In Eindhoven wordt de agenda voor het kampioensfeest erbij gepakt.