Preview: Volop Engels voetbal op Boxing Day

Foto: Preview: Volop Engels voetbal op Boxing Day

Traditioneel gezien wordt er op tweede kerstdag gevoetbald in Engeland. Tijdens de kerstdagen kan er daarom gewoon worden genoten van voetbal in de Premier League. Op Boxing Day worden er dit jaar zeven wedstrijden afgewerkt in de Engelse competitie. Onder andere Arsenal, Liverpool en Tottenham Hotspur komen in actie. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en odds die helpen bij het wedden op de wedstrijden Brentford – Tottenham Hotspur, Crystal Palace – Fulham, Aston Villa – Liverpool en Arsenal – West Ham United.

Brentford – Tottenham Hotspur

Brentford staat tiende in de Premier League met negentien punten. De club staat dus in het linkerrijtje, maar toch staat Brentford slechts zes punten boven de degradatiestreep. In de vijftien competitiewedstrijden die zijn gespeeld wist de ploeg zeven keer gelijk te spelen. Er worden structureel punten gepakt, alleen zijn het er niet heel veel.

De afgelopen maand speelde de ploeg drie oefenwedstrijden, maar er werd niet één gewonnen. Brentford kan geen vertrouwen putten uit deze uitslagen. De laatste competitiewedstrijd, tegen Manchester City, is wel iets waar de spelers aan terug willen denken. Vlak voor het WK wist Brentford namelijk in een spectaculaire wedstrijd met 1-2 te winnen van Manchester City. Spits Ivan Toney schoot het winnende doelpunt binnen in de 98e minuut.

Het Tottenham Hotspur van Antonio Conte blijft de laatste maanden een beetje onder de radar. In de Nederlandse media gaat het vooral over Liverpool, Manchester United, Manchester City en Arsenal, maar Tottenham staat ondertussen op de vierde plaats in de Premier League boven teams als United en Liverpool. De tweede plaats van Manchester City is ook in zicht aangezien er maar drie punten tussen de ploegen zitten.

Bij Tottenham kwamen meerdere spelers ver op het WK. Aanvoerder Hugo Lloris verloor de finale van ploeggenoot Cristian Romero en Ivan Perišić maakte minuten in de troostfinale. Conte heeft aangegeven dat Lloris bij de wedstrijdselectie zal zitten, maar niet in de basis zal starten en dat Perišić als enige minuten kan maken van deze drie spelers. Romero is helemaal nog niet terug bij de ploeg en zal dus ook geen minuten kunnen maken.

Wedtip Brentford – Tottenham Hotspur

Voor beide ploegen wordt dit de eerste officiële wedstrijden sinds november. Normaal gezien zal Tottenham deze wedstrijd moeten winnen. De ploeg mist echter wel Romero en aanvoerder Lloris in deze wedstrijd. Bij Brentford kwamen de spelers die naar Qatar vertrokken minder ver waardoor ze uitgerust en fit aan deze wedstrijd kunnen beginnen. Daarom de tip: wedden op “Brentford wint”. Deze weddenschap heeft een odd van 3.95 bij Unibet.

Brentford wint

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Crystal Palace – Fulham

De ploeg van Patrick Vieira heeft een wedstrijd minder gespeeld vergeleken met de directe concurrentie in de competitie. Net als tegenstander Fulham heeft de ploeg negentien punten, maar door een minder doelsaldo staat Palace elfde en Fulham negende. Punten pakken tegen een directe concurrent is mooi meegenomen aangezien je zelf punten erbij krijgt en ze tegelijkertijd afsnoept van je tegenstander.

In de oefenwedstrijden van afgelopen maand behaalde Crystal Palace wisselvallige resultaten, waardoor het lastig is om te zien hoe de ploeg er precies voor staat.

Promovendus Fulham is bezig aan een uitstekend seizoen. Tijdens de eerste seizoenshelft werd duidelijk dat de ploeg een uitstekende kans heeft om zich te handhaven in de Premier League. Dit heeft Fulham vooral te danken aan de kwaliteiten van aanvaller Aleksandar Mitrović. De topscorer allertijden van Servië heeft al negen doelpunten gemaakt dit seizoen. Zolang Mitrović fit blijft lijkt het wel goed te komen met Fulham. In de laatste oefenwedstrijd speelde de club gelijk tegen West Ham United. Dit was nog zonder onder andere Mitrović in het elftal, dus de vorm lijkt niet te zijn verdwenen bij de ploeg.

Onze voorspelling

Het is nog niet helemaal duidelijk of Mitrović kan spelen tegen Palace. Mocht hij niet kunnen beginnen voor Fulham dan zou dit een enorme klap zijn voor de club. Beide ploegen zullen in ieder geval rustig aan de wedstrijd beginnen en proberen allereerst niet te verliezen. Het lijkt daarom niet een doelpuntrijke wedstrijd te worden. Daarom is onze voorspelling ‘Minder dan 2.5 doelpunten’. Deze weddenschap heeft een odd van 1.90 bij bet365.

Minder dan 2.5 doelpunten

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Aston Villa – Liverpool

Vlak voor het WK werd Steven Gerrard ontslagen bij Aston Villa. Unai Emery werd losgeweekt bij Villarreal en de weg naar boven werd ingezet door de ploeg. Er werd in de laatste twee wedstrijden voor het WK gewonnen van Manchester United (3-1) en Brighton & Hove Albion (1-2). Emery laat al jaren zien dat hij een geweldige coach is en bij Villa laat hij dit tot op het heden wederom zien.

Bij Aston Villa vertrokken er slechts een aantal spelers naar Qatar waardoor de rest goed heeft kunnen trainen met Emery. Mede daardoor is het gokken hoe de club aan deze wedstrijd gaat beginnen, niemand weet wat Emery precies uit de hoge hoed haalt. Voor Villa is het gemis van keeper Emiliano Martínez enorm. De Argentijn pakte de wereldtitel met Argentinië en heeft nog een aantal vrije dagen waardoor hij niet meedoet tegen Liverpool.

Door de successen van de afgelopen jaren ligt de lat hoog in Liverpool. De mindere prestaties aan het begin van het seizoen hebben ervoor gezorgd dat er toch wel wat druk op Jürgen Klopp en zijn spelers is gekomen. Ondanks de mindere resultaten staat Liverpool nog wel zesde in de Premier League, al heeft koploper Arsenal al een voorsprong van vijftien punten. Een nieuwe Premier League-titel zal Liverpool dit jaar niet winnen.

Afgelopen week nam Liverpool het in de League Cup al op tegen Manchester City. In een wedstrijd waar niet alle toppers mee konden doen aan beide kanten zijn de neutrale fans toch vermaakt. Liverpool verloor weliswaar met 3-2.

Voorspelling Aston Villa – Liverpool

Villa wist te verrassen tegen Manchester United en Brighton, maar als Martínez niet meedoet levert de ploeg toch veel verdedigende kwaliteit in. Aan de andere kant lijkt Virgil van Dijk weer te kunnen spelen aan de kant van Liverpool. Ondanks dat er werd verloren van City maakte Liverpool een prima indruk in deze wedstrijd. Daarom is onze voorspelling ‘Liverpool wint’. Dit heeft een odd van 1.78 bij Unibet.

Liverpool wint

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Arsenal – West Ham United

Arsenal is de trotse koploper van de Premier League. Uit het niets is de club uit Londen opgestaan en nu staan ze vijf punten los in de competitie. Mikel Arteta verloor met zijn ploeg alleen van Manchester United en speelde later nog gelijk tegen Southampton, de overige veertien wedstrijden in de Premier League werden allemaal gewonnen.

Een van de uitblinkers bij de ploeg is Gabriel Jesus. De aanvaller kwam over van Manchester City en was al bij elf doelpunten betrokken met vijf goals en zes assists. Helaas is de Braziliaan geblesseerd geraakt en Arsenal moet het de komende tijd zonder hem doen. Het is nog maar de vraag hoe Arteta dit gat op gaat vullen.

David Moyes wist vorig jaar vriend en vijand te verrassen door met West Ham United derde te worden in de Premier League. Er werd flink geïnvesteerd door de club, maar dit seizoen wil het er nog niet uit komen bij The Hammers. Negen van de vijftien wedstrijden werden tot op het heden verloren waardoor de ploeg slechts veertien punten heeft. Wolverhampton Wanderers, de hekkensluiter van de Premier League, heeft tien punten. De komende tijd moet Moyes punten gaan pakken, anders komt hij in een lastige situatie.

Wedtip Arsenal – West Ham United

Arsenal was haast onklopbaar begin dit seizoen, maar nu de competitie een tijd stil heeft gelegen kunnen de kaarten opnieuw zijn verdeeld. Toch is de kans klein dat het bij West Ham opeens allemaal in elkaar klikt en het bij Arsenal allemaal niet meer loopt. Bukayo Saka is het hele seizoen al in een blakende vorm. Nu Jesus afwezig is zal hij op moeten staan en de doelpunten moeten gaan maken. Daarom de tip: wedden op ‘Bukayo Saka scoort’. Deze weddenschap heeft een odd van 3.10 bij BetCity.

No Operators Found

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie