Preview: Kan Tottenham weer stunten tegen Manchester City?

Foto: Preview: Kan Tottenham weer stunten tegen Manchester City?

De topwedstrijden volgen elkaar in Engeland in een rap tempo op. Afgelopen week speelden Manchester City en Tottenham Hotspur nog een stadsderby en nu nemen ze het tegen elkaar op. Beide ploegen hebben veel baat bij drie extra punten. Er moet worden gewonnen door zowel Pep Guardiola als Antonio Conte. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en odds die helpen bij het wedden op de wedstrijd Manchester City – Tottenham Hotspur.

Manchester City: teaminfo en vorm

Trainer Pep Guardiola verloor afgelopen speelronde met Manchester City van rivaal Manchester United. Jack Grealish wist The Citizens op voorsprong te zetten, maar United wist het nog om te draaien. Bruno Fernandes en Marcus Rashford wisten beide te scoren waardoor City uiteindelijk met 2-1 verloor. Normaal is Guardiola de manager die zijn tegenstander tactisch overklast, maar in de Manchester Derby slaagde Erik ten Hag erin de tactische strijd te winnen.

City kan het zich niet veroorloven om ook tegen Tottenham Hotspur te verliezen. Koploper Arsenal staat al acht punten voor op de ploeg en wil de regerend kampioen van Engeland de titel prolongeren, dan moet er worden gewonnen van de Spurs. The Citizens verkeren echter niet in een prettige vorm. Sinds de winterstop zijn er vier competitiewedstrijden gespeeld en daarin werd er gewonnen van Leeds en Chelsea, maar er werd gelijkgespeeld tegen Everton en dus verloren van United.

De afgelopen wedstrijden kon Guardiola geen gebruik maken van verdedigers John Stones en Rúben Dias. Beide spelers waren geblesseerd, maar lijken op de weg terug. De wedstrijd tegen Tottenham lijken ze allebei te gaan halen. Er zijn daarentegen wel twijfels over Kevin De Bruyne. De Belg moest de afgelopen dagen een training laten schieten richting de wedstrijd waardoor hij een twijfelgeval lijkt te zijn.

Beide teams scoren

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Tottenham Hotspur: teaminfo en vorm

Net als bij Manchester City gaat het bij de Spurs sinds de winterstop nog niet best. In de vier competitiewedstrijden werd alleen gewonnen van Crystal Palace. Tegen Brentford, Aston Villa en Arsenal werden punten weggegeven. Vooral tegen Arsenal doet dit pijn voor de club. The North London Derby is een van dé wedstrijden van het seizoen en als je dan thuis met 0-2 verliest kan dat hard aankomen.

Momenteel staat Tottenham vijfde in de Premier League. Het gat naar de nummer vier is ondertussen al vijf punten. Daarom moet er eigenlijk worden gepresteerd in deze wedstrijd, anders kan het gat naar de top van de competitie te groot worden. Tegen City moet Conte het in ieder geval zonder Lucas Moura doen. De Braziliaan is namelijk geblesseerd. Verder is Rodrigo Bentancur een vraagteken. Voor het WK was hij een van de beste spelers van het team, maar door zijn blessure heeft hij al weken niet kunnen spelen.

Tottenham kan wel met vertrouwen naar deze wedstrijd toeleven als er naar het recente verleden wordt gekeken. Van de laatste vijf Premier League-wedstrijden tegen City wist Tottenham er uiteindelijk vier te winnen. Het lijkt er dus op dat City voor Tottenham een prettige tegenstander is.

Harry Kane scoort

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Wedtip Manchester City – Tottenham Hotspur

Beide ploegen verkeren niet in een geweldige vorm. City blijft voor de bookmakers duidelijk de favoriet voor deze wedstrijd, maar uit het verleden blijkt dat Tottenham de laatste jaren structureel beter was. In de strijd naar drie punten zullen de twee ploegen elkaar lang in balans houden. Daarom de tip: wedden op ‘Gelijkspel’. Deze weddenschap heeft een odd van 5.50 bij Unibet.

Gelijkspel

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

19:34
0+
Van Hanegem niet rouwig om vertrek Slot: “Geen zorgen”
19:24
51+
‘Van Persie neemt Feyenoord-standpunt in’
19:12
16+
Steun Ajax en Feyenoord niet voldoende: Van den Herik haakt af
19:00
63+
‘Droomtransfer voor Kenneth Taylor’
18:48
93+
Van den Boomen: “Als Ajax mij niet had gebeld..”
18:33
132+
Verweij onthult welke trainer ‘op 1 staat op verlanglijst Ajax’
18:19
18+
Kramer ‘klein beetje blij’ met Ajax-goal: “Maar niet gejuicht”
18:02
46+
‘Weinig prijzen gepakt, Slot stapt op dieptepunt in’
17:47
176+
Carragher velt zijn oordeel over ‘Slot naar Liverpool’
17:34
1514+
Steven Bergwijn voor ‘mooi bedrag’ weg bij Ajax?
17:16
48+
Scheidsrechtersbaas Van Egmond stopt om gezondheidsredenen
17:00
190+
Ajax, haal Schreuder naar Amsterdam! | Raad van Aad #41
16:47
257+
‘Feyenoord krijgt kraakhelder Oosting-nieuws’
16:34
35+
Seuntjens bevestigt gesprekken: binnenlandse transfer lonkt
16:21
124+
‘Ontwerp nieuw thuisshirt Feyenoord uitgelekt’
16:04
66+
Go Ahead-speler hekelt: “Ik vind dat ons publiek arrogant wordt”
15:48
135+
Bosz looft PSV’er die 0 minuten speelde in Heerenveen: “Grote toekomst”
15:32
60+
Veerman wijst ploeggenoot waar hij ‘het meest van heeft genoten’ aan
15:16
215+
PSV’er voor 60 miljoen weg? “Strik erom”
15:00
4087+
‘Verrassende transfermove Xavi Simons’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie