Preview: Kan Real Madrid winnen van eeuwenoude rivaal Athletic Bilbao?

Foto: Preview: Kan Real Madrid winnen van eeuwenoude rivaal Athletic Bilbao?

Real Madrid gaat op bezoek bij Athletic Bilbao. Historisch gezien is dit een van de oudste derby’s van Spanje. Beide ploegen zijn nog nooit gedegradeerd uit La Liga waardoor ze al ruim 240 keer tegen elkaar hebben gespeeld. Real Madrid moet winnen met het oog op de titelstrijd terwijl Athletic wil winnen met het oog op Europees voetbal. Wie wint deze oude klassieker? In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en odds die helpen bij het wedden op de wedstrijd Athletic Bilbao – Real Madrid.

Athletic Bilbao: teaminfo en vorm

De ploeg van Ernesto Valverde begon fantastisch aan de competitie. Na acht speelrondes stond Bilbao derde in La Liga, maar sindsdien zakte het iets in bij de ploeg. Sinds oktober heeft de club tien officiële competitiewedstrijden gespeeld en er werden er slechts twee gewonnen. Los Leones speelden afgelopen week in de Copa Del Rey tegen Espanyol in de achtste finale van het toernooi. Uiteindelijk werd er met 1-0 gewonnen. Athletic was dominant tijdens de wedstrijd, maar scoren blijkt soms lastig voor deze ploeg.

Athletic Bilbao is een van de oudste ploegen van Spanje. Daarnaast is de ploeg in San Mamés erg lastig te verslaan. Thuis, in De Kathedraal, verloor Bilbao nog maar twee keer dit seizoen. De twee smaakmakers van de ploeg zijn de broertjes Iñaki en Nico Williams. Iñaki is met vijf treffers de topscorer van de ploeg terwijl Nico de meeste assists (4) gaf dit seizoen.

Valverde moet het tegen Real Madrid doen zonder Iñigo Martínez. De centrale verdediger kampt al het gehele seizoen met blessures waardoor hij niet alle wedstrijden heeft kunnen spelen. Dani Vivian zal zijn vervanger worden in het hart van de verdediging.

No Operators Found

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Real Madrid: teaminfo en vorm

De Koninklijke heeft de laatste weken een moordend schema afgewerkt. Binnen elf dagen moet Real Madrid vier wedstrijden afwerken. Daarnaast moest er voor de Spaanse Supercup ook nog naar Saoedi-Arabië worden gereisd. De club verloor de finale van de Supercup van Barcelona (1-3) en ging daarna ook bijna onderuit in de Spaanse beker tegen Villarreal. Real Madrid ging met een 2-0 achterstand de rust in, maar na de rust wist de ploeg door doelpunten van Vinícius Júnior, Éder Militao en Dani Ceballos uiteindelijk nog met 2-3 te winnen.

Aurélien Tchouameni en David Alaba hebben de laatste drie wedstrijden gemist door spierblessures. De verwachting is dat beide spelers de komende twee wedstrijden ook nog niet mee kunnen doen. Met Antonio Rüdiger heeft Real een prima vervanger voor Alaba, maar Tchouameni valt niet te vervangen in dit systeem. De jonge Fransman heeft geruisloos de rol van Casemiro als balafpakker overgenomen. Zonder Tchouameni is de verdediging van Real een stuk kwetsbaarder.

Tijdens de laatste ontmoeting met Athletic Bilbao werd Real Madrid met 1-0 verslagen. Dit was in een bekerwedstrijd van vorig jaar. Het valt op dat Athletic in de beker of supercup Real Madrid kan verslaan, maar in La Liga verloor Real Madrid voor het laatst in 2015 van Athletic Bilbao.

No Operators Found

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Wedtip Athletic Madrid – Real Madrid

Real Madrid zit in een mindere periode waardoor de laatste wedstrijden met moeite werden gewonnen. Athletic kan thuis altijd wat meer tegen de Spaanse topploegen, maar of het Real Madrid ook kan verslaan is de vraag. Real zal in ieder geval geen doelpunten weg moeten geven want de verdediging van Bilbao is erg gesloten. Tip: wedden op ‘Gelijkspel’. Deze weddenschap heeft een odd van 3.55 bij Unibet.

Gelijkspel

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie