Preview: gaan België en Duitsland nog door naar de achtste finales?

Foto: Preview: gaan België en Duitsland nog door naar de achtste finales?

Nog één wedstrijd voor al deze landen en dan zijn de kaarten in de WK 2022 groepsfase definitief geschud. Gaat het bijvoorbeeld Duitsland en België nog lukken door te gaan vanuit hun slechte positie op dit moment? In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en odds die helpen bij het wedden op de wedstrijden Canada – Marokko, Kroatië – België, Japan – Spanje en Costa Rica – Duitsland.

Canada – Marokko

Canada ging met goede moed dit WK in en had daar alle recht toe. Spelers als Alphonso Davies en Jonathan David moesten de ploeg aan de hand gaan nemen en verrassen. Maar dat liep net anders. De Noord-Amerikanen zijn een van de eerste landen die zijn uitgeschakeld op dit toernooi. Tegen België was de ploeg van coach John Herdman beter, maar verloor het alsnog. Daarna werd in het duel met de Kroaten voor het eerst gescoord op een WK, maar alsnog met 4-1 verloren. Bij opnieuw een nederlaag zou het wel een flinke afgang worden.

Voor Marokko ontaardde de tweede wedstrijd daarentegen in een enorm succes. Na het doelpuntloze gelijkspel tegen Kroatië was de 0-2-zege op de Belgen een enorme verrassing. Door de drie punten uit dit duel heeft Marokko nu alles in eigen hand. Een gelijkspel of een overwinning in deze derde wedstrijd is hoe dan ook genoeg voor een ticket voor de volgende ronde. Dat lukte in de historie alleen in 1986, dus het zou voor Walid Regraoui en zijn spelers een fantastische prestatie zijn. Met de goede prestaties tegen Kroatië en België in het achterhoofd lijkt dat wel te doen.

Wedtip Canada – Marokko

Voor Canada is het toernooi al voorbij, al zal het vooral nog de eer willen redden. De Marokkanen hebben juist een unieke kans om door te gaan naar de achtste finales. Zij lijken hier de favorieten. Daarom de tip: wedden op ‘Marokko wint’. Deze weddenschap heeft een odd van 2.18 bij Unibet.

Marokko wint

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Kroatië – België

Kroatië voelde zich geprikkeld door de bondscoach van Canada, die wel heel veel vertrouwen had in de onderlinge ontmoeting van deze landen. Zijn vertrouwen bleek ongegrond want na ruim negentig minuten was het 4-1 voor Kroatië. Met daarvoor de 0-0 tegen Marokko geldt voor de regerend vice-wereldkampioen hetzelfde als voor de Noord-Afrikanen: minimaal een gelijkspel is genoeg voor een plekje in de achtste finales. Toch zal bondscoach Zlatko Dalić daar geen genoegen mee willen nemen, want hij wil ook eerste worden in de poule.

Dat is iets waar de Belgen ook van dromen, maar daarvoor ontbreekt elk vleugje aan klasse dit toernooi. Tijdens de eerste wedstrijd waren de mannen van bondscoach Roberto Martínez veel minder dan Canada en wist het nog tegen de verhoudingen in met 1-0 te winnen. Maar dit lukte geen tweede keer. Marokko was minimaal even goed als de Belgen en wist uiteindelijk wel de kansen af te maken. Als het België niet lukt uit een ander vaatje te tappen, dan lijkt dit een kansloze exercitie te gaan worden.

Onze voorspelling

We gaan in deze wedstrijd twee landen zien die zichzelf zien als outsiders voor goede prestaties. Maar het lukt bij het ene land wat beter dan de andere. De gelijke stand is de poule is wat vertekenend want de Kroaten ogen sterker tot nu toe. Daarom is onze voorspelling ‘Kroatië wint’. Deze weddenschap heeft een odd van 2.70 bij Unibet.

Kroatië wint

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Japan – Spanje

Na de overwinning op Duitsland hadden de Japanners er toch echt wel goede hoop op. Winnen van Costa Rica zou bij een gelijkspel tussen Spanje en Duitsland al genoeg zijn voor kwalificatie voor de achtste finales. Maar aan het einde van de wedstrijd hadden de Costa Ricanen de drie punten achter hun naam. Nu wordt het opeens nog lastig omdat Duitsland nog de tweede plek kan innemen, zeker in het geval dat de Spanjaarden er met de overwinning vandoor gaan. Japan zal dan ook vooral op de nul spelen en hopen op een sterke counter.

Voor Spanje is er weinig aan de hand. Door de 7-0-overwinning op Costa Rica was het al na de eerste wedstrijd duidelijk dat het doelsaldo geen probleem zou worden. De eerste topwedstrijd van dit WK leverde vervolgens een 1-1 op tegen Duitsland. De combinatie van deze resultaten betekent dat Spanje al met één been in de volgende ronde staat. Maar dan moet het zich niet net als de Duitsers laten verrassen door Japan. Álvaro Morata scoorde in beide wedstrijden als invaller en krijgt nu mogelijk een basisplaats van bondscoach Luis Enrique.

Voorspelling Japan – Spanje

Spanje heeft logischerwijs een favorietenrol. Gezien de individuele kwaliteiten moet het wel gaan goedkomen met het resultaat. Het is de vraag of Japan daar aanvallend iets tegenover kan brengen. Daarom is onze voorspelling ‘Spanje houdt de nul’. Dit heeft een odd van 2.00 bij Bet365.

Spanje houdt de nul

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Costa Rica – Duitsland

Costa Rica werd na de eerste wedstrijd beschimpt als een team waarvan de spelers tijdens het duel oogden alsof ze op vakantie waren op het veld. Spanje moet zich gevoeld hebben alsof het op een trainingsveld actief was want er werd ze geen strobreed in de weg gelegd en uiteindelijk werd het simpel 7-0. Maar de wedstrijd daarna ging een heel stuk beter. Japan werd met 1-0 aan de kant geschoven en de eer lijkt gered. Zeker omdat de derde wedstrijd wel een ingecalculeerd verlies zal zijn tegen de Duitsers. Costa Rica hoeft zich niet meer zo te schamen als het een week geleden dacht.

Duitsland dankt inmiddels Niclas Füllkrug. De aanvaller van Werder Bremen werd uit de hoge hoed van bondscoach getoverd voor dit WK maar heeft zijn waarde zeker al bewezen. De paniek brak uit na de verrassende nederlaag tegen Japan, zeker met de kraker tegen Spanje in het vooruitzicht. Maar door de treffer van de ingevallen spits lukte het een 1-1 tegen de Zuid-Europeanen te halen. Als die nu hun sportieve plicht doen, is een simpele zege op Costa Rica genoeg voor Duitsland en kan het nog ‘gewoon’ door naar de achtste finales.

Wedtip Costa Rica – Duitsland

Costa Rica heeft de eer gered tegen Japan, maar is natuurlijk nog steeds de verwachte onderliggende partij in deze wedstrijd. Duitsland zou deze moeten winnen en eigenlijk ook met wat goals verschil. Tip: wedden op ‘Duitsland wint met handicap -2’. Deze weddenschap heeft een odd van 1.83 bij Bet365.

Duitsland wint met handicap -2

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

06:38
139+
‘Verrassende naam op trainerslijst Ajax’
23:45
129+
Blijdschap over terugkeer Kroes: “Niemand groter dan club”
23:24
120+
PSV-uitblinker ‘beste speler van de Eredivisie’
22:58
48+
Manchester City neemt koppositie in Premier League weer over
22:51
67+
Feyenoord stelt kampioensfeestje PSV uit met zege
22:27
343+
‘Van Praag biedt Kroes excuses aan’
22:09
71+
De Jong zag zenuwen bij teamgenoten PSV
21:50
105+
Veerman geniet: ‘Laten zien dat we de beste ploeg van Nederland zijn’
21:46
324+
‘Slot maakt bizarre keuze bij Feyenoord’
21:26
91+
Bosz applaudisseerde in de rust: “Waanzinnig goed”
21:05
1359+
Oorlog na Heerenveen-PSV: ‘puntenaftrek’
21:01
185+
Slot wil naar Liverpool: “Wordt komende dagen duidelijk”
20:50
50+
PSV door achtklapper tegen sc Heerenveen officieus landskampioen
20:36
521+
‘Pijnlijke Van Persie-actie na Heerenveen-PSV’
20:27
821+
‘Chivu keert na 21 jaar terug bij Ajax’
20:02
125+
Feyenoord én Go Ahead Eagles verrassen met opstelling
19:42
223+
‘PSV moet absolute klassespeler aantrekken’
19:24
48+
Bliksemstart PSV: 0-3 na een kwartier (!) spelen
19:11
337+
‘Bestuurlijke onrust Ajax nog niet teruggekeerd’
18:50
13+
Goed nieuws Tévez: uit ziekenhuis ontslagen, nu alweer op trainingsveld
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie