Positie Van der Sar bij Ajax onder druk: “Het wordt moeilijk voor hem”

Foto: Positie Van der Sar bij Ajax onder druk: “Het wordt moeilijk voor hem”

Ajax stelt zeer binnenkort Julian Ward aan als de nieuwe technisch directeur. Gerry Hamstra heeft daarom zijn conclusies getrokken en onderhandelt met de club over het ontbinden van zijn contract. Sjoerd Mossou is daardoor kritisch op het functioneren van Edwin van der Sar.

Vertrek van Hamstra

De algemeen directeur verkeert bij de Amsterdammers in zwaar weer. Waar Van der Sar de afgelopen jaren grote successen met Ajax boekte, is na het vertrek van Marc Overmars intern veel misgegaan. Zo stelde het lang geen nieuwe technisch directeur aan, terwijl de topclub ook geen voetbalman in de Raad van Commissarissen had.

Mossou is voornamelijk teleurgesteld in de manier waarop Ajax is omgesprongen met Hamstra. Samen met Klaas-Jan Huntelaar nam hij ruim een jaarlang de rol van technisch manager op zich. Hoewel de spelers die zij afgelopen zomer haalden niet bepaald aan de verwachtingen voldoen, vindt de journalist van het Algemeen Dagblad dat dit niet volledig de schuld van Hamstra is.

Het was voor hem namelijk niet eenvoudig om aankopen te doen. “Als hij een speler wilde halen, moest hij eerst met 36 geledingen overleggen of hij wel kon komen. Dan ben je binnengehaald als de rechterhand van Overmars, dus die man kwam een beetje in een onmogelijke positie”, zo vertelt Mossou bij Voetbalpraat op ESPN.

Kritiek op Van der Sar

Hij vindt dan ook dat Ajax intern goed moet kijken naar het functioneren van Van der Sar, die uiteindelijk eindverantwoordelijke is voor de situatie. “De vraag is meer: wat gaat er met de positie van Van der Sar gebeuren? Dat is toch wel de man die het op deze manier heeft ingericht. Ik denk dat het moeilijk wordt voor hem.”

Blijft Van der Sar de komende drie jaar bij Ajax?

  • Ja, ik denk het wel
  • Nee, ik verwacht het niet
525+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie