Pirlo vervolgt trainersloopbaan in Italië

Foto: Pirlo vervolgt trainersloopbaan in Italië

Andrea Pirlo heeft een nieuwe trainersklus gevonden. De oefenmeester keert terug naar Italië en gaat op het tweede niveau aan de slag, waar hij de spelersgroep van Sampdoria onder zijn hoede zal nemen.

Nieuwe klus Pirlo

De 44-jarige Italiaan stopte in 2017 met voetballen en richtte zich vervolgens op het trainersvak. Juventus gaf hem in 2020 de mogelijkheid om het eerste team te trainen. Hij slaagde er echter niet in om de landstitel in de wacht te slepen, waarna de oud-voetballer uit Turijn besloot te vertrekken.

Afgelopen seizoen stond hij aan het roer van het Turkse Karagümrük, maar ook dat werd geen succes. Het zorgde ervoor dat hij deze zomer zijn handen vrij had en Sampdoria alle mogelijkheden had om Pirlo te contracteren. Het leek er alleen lang op dat de club zélf niet voor de Italiaan zou kiezen.

Naar verluidt lag Fabio Grosso namelijk lang op pole position. Clubeigenaar Andrea Radrizzani wilde hem contracteren, totdat hij zijn besluit omdraaide en alsnog voor Pirlo ging. De trainer, die in zijn voetballeven voor onder meer Brescia Calcio, Internazionale, AC Milan, Juventus en New York City FC uitkwam, ligt een zware uitdaging te wachten.

Degradatie Sampdoria

Sampdoria kreeg het afgelopen voetbaljaar namelijk niet voor elkaar om in de Serie A te blijven spelen. De club behaalde in 38 wedstrijden slechts 19 punten, waarmee het maar liefst 12 punten tekort kwam om boven de degradatiestreep te blijven. Cremonese en Spezia keerden eveneens terug in de Serie B.

Gaat Pirlo bij Sampdoria slagen?

  • Ja, ik verwacht het wel
  • Nee, ik denk het niet
37+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie