Ambitieuze Pirlo wil ‘boegbeeld’ van degradant Sampdoria worden

Foto: Ambitieuze Pirlo wil ‘boegbeeld’ van degradant Sampdoria worden

Andrea Pirlo is woensdag gepresenteerd als nieuwe hoofdtrainer van Sampdoria. De 44-jarige oefenmeester staat te popelen om aan zijn nieuwe trainersklus te beginnen. Pirlo moet de club weer terugleiden naar de Serie A.

Snelle terugkeer naar Serie A

Sampdoria beleefde een rampzalig seizoen in de Serie A en degradeerde uiteindelijk kansloos met slechts negentien punten. Pirlo moet nu voor een snelle terugkeer zorgen, al vertelde de oefenmeester bij zijn aanstelling wel tijd nodig te hebben. “Maar we willen zo snel mogelijk weer hogerop. Het doel is om direct terug te keren naar de Serie A.”

Het is voor de oud-speler van Juventus zijn tweede trainersklus in Italië, nadat hij bij De Oude Dame geen succesvolle start van zijn trainerscarrière kende. “Ik moest terug naar de basis om te groeien als coach. Nu heb ik al veel meer ervaring en bewustzijn. Het was ook niet mijn idee om direct in de top te starten als coach, maar het was een kans die zich aandiende”, vertelt Pirlo over het begin van zijn trainerscarrière.

Sampdoria werd in het begin van de jaren negentig kampioen van Italië en Pirlo hoopt die glorietijden weer in ere te kunnen herstellen. “Deze club is een van de symbolen van het Italiaanse voetbal. Toen ik opgroeide, keek ik naar Vialli en Mancini, de legendes van de Scudetto. Nu heb ik de kans om hier een boegbeeld te worden. Ik kan niet wachten.”

Verwacht jij dat Sampdoria direct weer terugkeert in de Serie A?

  • Ja, dat verwacht ik wel
  • Nee, dat verwacht ik niet
45+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie