‘Pijnlijke reden voor Cillessen-beslissing uitgelekt’

Foto: ‘Pijnlijke reden voor Cillessen-beslissing uitgelekt’

Het WK 2014 blijft voorlopig het laatste eindtoernooi waarop Jasper Cillessen zijn kunsten heeft getoond. Bondscoach Louis van Gaal heeft de NEC-doelman niet opgenomen in de definitieve WK-selectie van het Nederlands elftal.

De Telegraaf schrijft vrijdag in een analyse: “Frans Hoek heeft een belangrijk stempel op de WK-selectie van Louis van Gaal gedrukt. De keeperscoach van Oranje adviseerde de bondscoach Jasper Cillessen niet mee te nemen naar het WK en vond gehoor. Daardoor wordt de routinier – na vorig jaar het EK onder Frank de Boer – opnieuw een eindtoernooi door de neus geboord.”

De krant vervolgt: “Cillessen heeft het stempel van lastige jongen als hij niet speelt. En het is een publiek geheim dat hij na de beruchte keeperswissel op het WK in 2014 tegen Costa Rica dagenlang niet te genieten was, omdat hij niets wist van het inbrengen van Tim Krul voor de penaltyreeks. Het valt niet uit te sluiten dat dit nadrukkelijk heeft meegewogen in het oordeel van Hoek en dus uiteindelijk ook Van Gaal. Al zei de bondscoach van niet.”

Speel gratis mee met het €100.000 SoccerNews WK-spel!

Volgens De Telegraaf speelt er mogelijk nóg een reden. “Afgelopen week werd bekend dat Cillessen in Spanje tijdens een kortstondige, inmiddels beëindigde relatie een vrouw zwanger heeft gemaakt en hij vader is geworden. De juristen van de doelman zijn bezig het kind door Cillessen te laten erkennen. Maar over de hoogte van de alimentatie zou een verschil van mening bestaan en moet nog worden gesproken.”

Cillessen reageerde naar verluidt furieus op het telefoontje van keeperstrainer Hoek.

Wint NEC van RKC?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Is zijn afwezigheid terecht?

  • Ja
  • Nee
22338+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie