Perez schrok van Feyenoorder: ’30 keer balverlies’

Foto: Perez schrok van Feyenoorder: ’30 keer balverlies’

Feyenoord ging afgelopen weekend met 2-1 de boot in tegen AZ. Na afloop ging het veel over de verkregen penalty’s van de Alkmaarders, maar analist Kenneth Perez wil ook nog wel iets kwijt over het zwakke spel van bijvoorbeeld middenvelder Orkun Kökçü.

“Je kon onder een bepaalde druk zien wie wel een hoge handelingssnelheid heeft en wie niet. Daar kwamen een aantal spelers naar voren van wie je dacht: ja, die heeft wel kwaliteit. Maar ook spelers van wie je dacht: het is allemaal wel leuk tegen RKC enzovoort. Dit was het tempo waarmee je ook Europees geconfronteerd kan worden en er vielen een aantal spelers door te mand”, constateert Perez in Dit Was Het Weekend, op ESPN.

Van wie ‘schrok’ Perez? “Kökçü, misschien. Omdat mensen hem toch zo opgehemeld hebben na vier goals in vijf wedstrijden. Maar ja, tegen de mindere goden. Maar vandaag: dertig keer balverlies… Dat mag niet. Voor zijn ontwikkeling moet dit een wedstrijd zijn waarvan je zegt: ‘Kökçü, zag je dat? Hij was de regisseur op het middenveld, hij nam goede vrije trappen en corners’. Maar dat deed hij niet. Dit zijn wedstrijden om dat te doen.”

Verder is de tandem Bryan Linssen – Guus Til ‘uit vorm’, zegt Perez. “Het is voor Til altijd moeilijk in de kleine ruimte, maar hij wordt nu te veel betrokken in het spel. Hij moet eigenlijk alleen vertrekken. Linssen werkt kneiterhard, maar er komt bijna niks uit.”

Trauner lichtpuntje

Mario Been besluit de analyse met een positieve kanttekening; Gernot Trauner was weer een lichtpuntje. “Ik heb op hem zitten letten en hij heeft niets fout gedaan. Geen domme dingen, geen overtredingen, goed opbouwen, goed staan, constant de goede kleur inspelen: dat zijn de dingen die heel bepalend zijn. Hij is echt een mannetjesputter.” Perez sluit zich er bij aan: “Het is ervaring en inzicht. Hij is echt geen bijzondere speler, je gaat niet voor Trauner naar het stadion. Maar hij viel me op in de onrust die er was, want hij was juist zo rustig.”

Verdien 11 keer je inleg als Feyenoord de Conference League pakt!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Feyenoord SoccerNews (@feyenoord_soccernews)

Vond jij Kokcu ook zo zwak?

  • Ja
  • Nee
127+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie