PEC Zwolle promoveert naar Eredivisie

PEC Zwolle keert al na één seizoen terug in de Eredivisie. De koploper van de Keuken Kampioen Divisie wist de nummer drie Almere City FC definitief af te schudden door niet te verliezen in de onderlinge wedstrijd: 1-1.

KKD-koploper maakt karwei af

Vorige week leek PEC Zwolle al zeker van promotie naar de Eredivisie. Het elftal van Dick Schreuder won de eigen wedstrijd, waardoor een misstap van Almere City fataal zou blijken. De nummer drie van de ranglijst wist een 2-0 achterstand bij ADO Den Haag echter om te buigen in een 2-3 overwinning.

PEC Zwolle moest de klus dus zelf afmaken in een rechtstreeks gevecht met Almere City. In de eerste helft waren er kansen voor beide ploegen, maar gescoord werd er niet. Wel werd de wedstrijd enige tijd stilgelegd. Noodweer bereikte Almere, waardoor de scheidsrechter Jochem Kamphuis zich genoodzaakt voelde om naar binnen te gaan om de veiligheid van de spelers te garanderen.

Twintig minuten voor tijd viel de openingstreffer en wel in het voordeel van Almere City. Stije Resink kopte een vrije trap van Jorrit Smeets tegen de touwen, waardoor het promotiefeest van PEC andermaal uitgesteld leek te worden. Thomas van den Belt zorgde kort daarna echter toch nog voor grote euforie door de eindstand op 1-1 te bepalen.

Heracles maakt geen fout

Heracles Almelo schreef ondertussen drie punten bij in de uitwedstrijd tegen Helmond Sport. Samuel Armenteros maakte het enige doelpunt van de wedstrijd op De Braak. De Heraclieden komen daarmee op drie punten van de lijstaanvoerder uit Zwolle.