Pavlidis neemt goals serieus: “Hier maak je geen grappen over”

Foto: Pavlidis neemt goals serieus: “Hier maak je geen grappen over”

Vangelis Pavlidis is hard op weg om zijn persoonlijke doelpuntenrecord te verbeteren. De spits van AZ scoorde tegen FC Utrecht (1-1) alweer zijn zestiende goal, maar moet Santiago Giménez nog altijd voor zich dulden op de topscorerslijst. De Griek houdt zijn hoofd koel en focust zich op zijn eigen werk. “Ik moet elke week scoren”, zegt Pavlidis tegen SoccerNews.nl.

Interview met Vangelis Pavlidis van AZ

Voordat AZ zondagmiddag aftrapte tegen FC Utrecht, had Feyenoord al gespeeld tegen PSV. De Rotterdammers verloren (1-2), maar Giménez pikte zijn doelpuntje weer mee. Had Pavlidis dat gezien voordat hij aan zijn eigen wedstrijd begon? “Ik kijk daar niet naar. Ik zag dat Feyenoord 1-2 had verloren, maar ik focus me op mijn eigen wedstrijden”, vertelde de aanvaller voor de camera van SoccerNews. “Ik moet elke week scoren. Niet alleen maar als Giménez scoort. Aan het einde van de week kijk ik wat er gebeurd is.”

Tegen Utrecht slaagde Pavlidis in zijn persoonlijke doelstelling, maar toch was hij niet tevreden. Het gelijkspel was een teleurstelling, zo geeft hij toe. “Het was niet goed genoeg van ons team en we moeten ons verbeteren. Feyenoord en Twente staan dichtbij op de ranglijst. We moeten geen punten laten liggen”, aldus de aanvalsleider van AZ, die in zijn beste seizoen achttien keer het net vond.

Verzachtte zijn doelpunt de pijn van het puntenverlies enigszins? “Als je punten laat liggen, maakt het niet uit dat je scoort. Ik ben blij dat ik gescoord heb, maar de overwinning ontbreekt. Dan kun je niet gelukkig zijn met je prestaties. Het gaat om het team, niet om doelpunten op zich. Ik wil scoren om het team te helpen.”

Geen tijd voor grappen

Na afloop ruilde Pavlidis zijn shirt met FC Utrecht-keeper Vasilios Barkas, die ook uit Griekenland komt. “We kennen elkaar goed van de nationale ploeg. We hadden het erover om een keer koffie te gaan drinken”, aldus Pavlidis, die vorig seizoen een hattrick scoorde tegen zijn landgenoot. “Iedereen herinnert zich die wedstrijd, die in 5-5 eindigde. Dat was moeilijk voor hem. Voor mij was het leuk.” Maar dat was voor Pavlidis geen aanleiding om daar vooraf een dolletje over te maken. “Nee, zeker niet. Hier maak je geen grappen over. Dit is onze baan. Je kunt wel een beetje lol maken buiten het veld, maar niet hier in het stadion.”

Woensdag heeft Pavlidis welgeteld zes minuten om te scoren tegen NEC Nijmegen. De oud-spits van Willem II hoopt dat zijn ploeggenoten hem een handje helpen. “Als ik een goede kans krijg, zal ik proberen om te scoren. Maar het is niet alleen aan mij. We hebben ook andere spelers en aanvallers die kunnen scoren. Als team moeten we een doelpunt maken en minimaal één punt pakken. Dat zou ons erg helpen in de strijd met de andere ploegen”, besloot Pavlidis. De topscorer van AZ staat duidelijk met beide benen op de grond. Voordat hij de spelersbus instapte, nam de beroepsdoelpuntenmaker uitgebreid de tijd voor groepjes kinderen binnen én buiten het stadion. Hij doet ook maar zijn werk.

VIERGEVER maakte TOPTRANSFER, PAVLIDIS kijkt niet naar GIMÉNEZ | SN Mixed Zone

Wie wordt dit seizoen topscorer van de Eredivisie?

  • Santiago Giménez
  • Vangelis Pavlidis
  • Luuk de Jong
70+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie