Paixão: “Dat is bijna niet te beschrijven”

Foto: Paixão: “Dat is bijna niet te beschrijven”

De carrière van Igor Paixão bij Feyenoord telt inmiddels toch al weer 44 optredens. De Braziliaan, die tegen Celtic (2-1) deze week nog een zelf versierde penalty miste, vertelt in gesprek met Feyenoord Media over zijn periode in Rotterdam tot dusver.

Braziliaanse flankspeler geniet met volle teugen bij Feyenoord

Hoogtepunt was natuurlijk het kampioenschap van vorig seizoen. “Mijn gevoel op dat moment is bijna niet uit te leggen.” Makkelijk was het echter niet, zo zonder familie en vrienden in de buurt. “Maar daarna heb ik steeds beter mijn draai kunnen vinden en het team kunnen helpen. Ik heb ook belangrijke goals gemaakt, zoals tegen Ajax en in de kampioenswedstrijd tegen Go Ahead Eagles. De landstitel was een moment van ongelooflijk geluk en veel dankbaarheid, niet alleen voor mij, ook voor mijn familie. Het was een voorlopig hoogtepunt in mijn carrière. Ik zeg voorlopig hè. Dit seizoen zijn we opnieuw sterk en willen we ook weer prijzen winnen.”

Gemis Danilo

Tijdens zijn aanpassingsperiode, die best pittig was omdat Paixão ook geen Engels spreekt, had hij enorm veel aan spits Danilo. “Hij was cruciaal voor mijn aanpassing hier het eerste seizoen. Hij voelde echt als een broer voor me. Wat hij voor mij en mijn familie gedaan heeft, is bijna niet te beschrijven. Ik ben hem enorm dankbaar. Dat hij naar de Schotse competitie is vertrokken, is heel jammer. Ik mis hem, natuurlijk. Maar het leven gaat zoals het gaat, zo is voetbal ook. Ieder gaat zijn eigen weg.”

Paixão is in potentie wereldtop

  • Eens
  • Oneens
272+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie