‘Overmars was het eens dat Ajax onze jeugdopleiding stukmaakte’

Foto: ‘Overmars was het eens dat Ajax onze jeugdopleiding stukmaakte’

In de loop der jaren hebben de traditionele topclubs van de Eredivisie behoorlijk wat jeugdspelers weggekaapt bij Sparta. Middels een samenwerking met Ajax op het gebied van de jeugdopleiding willen de Kasteelheren dat tegengaan.

Jeugdspelers die nog geen contract hebben getekend zijn voor een (relatief lage) vaste vergoeding op te halen. “Ajax haalde de talenten hier met sleepnetten op. Andere topclubs ook”, vertelt directeur Manfred Laros van Sparta aan Voetbal International. “De vergoeding is voor Ajax en PSV geen enkel probleem. In twee jaar tijd verloren we vijftien jeugdspelers. Vervolgens was hier het verwijt: de jeugdopleiding rendeert niet. Ja, vind je het gek?”

Deal met Overmars en Ajax

Mede daarom sloot Sparta de handen ineen met Ajax middels een samenwerking. “Marc Overmars was met ons eens dat Ajax de opleiding stukmaakte. Er zijn afspraken gemaakt over een financiële bijdrage en een limiet van drie spelers per jaar. In ruil voor toegang tot alle informatie en de data. Ze mogen spelers uitnodigen voor stages. Ze hebben contact met de jeugdtrainers. Ze kennen de spelers beter.”

Als tegenprestatie doet Ajax iets terug. “Ajax ondersteunt ons ook met de instroom van nieuwe talenten. Sinds de samenwerking verliezen we minder spelers, ook aan andere clubs. Veel jongens blijven liever, ook omdat ze kans maken op Ajax. Ik zie alleen maar voordelen.”

Feyenoord heeft zitten te slapen hierin

  • Eens
  • Oneens
500+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie