Oud-speler Heerenveen terug op het veld na gevangenisstraf

Foto: Oud-speler Heerenveen terug op het veld na gevangenisstraf

Na een gevangenisstraf van ruim 2 jaar is Marco Pappa weer voetballer. De oud-speler van sc Heerenveen zat vast vanwege geweld tegen vrouwen, maar kwam in november op vrije voeten. Hij krijgt een tweede kans bij Deportivo Achuapa in zijn geboorteland Guatemala.

Pappa werd in juli 2020 veroordeeld voor de mishandeling van zijn ex-vriendin Andrea Aparicio. Het was de derde keer dat de voetballer werd aangeklaagd voor geweld tegen zijn (ex-)partners. Als veelpleger kreeg hij een gevangenisstraf van 5 jaar opgelegd. Na 25 maanden kwam hij vrij. De 35-jarige Pappa gaf direct aan dat hij weer wilde voetballen en werkte aan zijn fitheid.

Deze week stond Pappa voor het eerst op het trainingsveld bij Deportivo Achuapa, uitkomend op het hoogste niveau van Guatemala. Trainer Ramón Maradiaga haalde hem binnen nadat ze eerder samenwerkten bij Municipal en de nationale ploeg van Guatemala, waarvoor Pappa 57 interlands speelde. De middenvelder, die tussen 2012 en 2014 bij Heerenveen onder contract stond, speelde 3 jaar geleden zijn laatste professionele wedstrijden. In de gevangenis heeft hij deelgenomen aan voetbaltoernooien.

Alcoholprobleem en agressief gedrag
De terugkeer van Pappa in de maatschappij ging niet zonder slag of stoot. Hij zou zich op Oudjaarsdag alweer agressief hebben gedragen. Op social media werd een video gedeeld waarop de voetballer bij een nieuwsjaarfeestje door twee man wordt weggehaald van een gevecht. “Opnieuw, Pappa”, zegt de filmer. Van Pappa is bekend dat hij een alcoholprobleem heeft en agressief wordt als hij dronken is

Pappa is zijn oude streken niet verleerd, want ook bij zijn nieuwe club heeft hij zich alweer misdragen. Nadat hij de disciplineregels overtrad, voelde Deportivo Achuapa zich genoodzaakt hun nieuwste aanwinst aan te melden bij de Anonieme Alcoholisten (AA). Pappa moet een revalidatieprogramma volgen om zijn plek in het team te behouden.

In 2019 had sportjournalist Jesper Langbroek een ontmoeting met Marco Pappa, die achteraf een tweede persoonlijkheid bleek te hebben. Dat verhaal lees je hieronder.

Raar dat hij terugkeert in het voetbal?

  • Ja
  • Nee
219+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie