Oud-Ajacied Fred Grim op de radar bij onrustig Roda

Foto: Oud-Ajacied Fred Grim op de radar bij onrustig Roda

Oud-Ajacied Fred Grim staat op de radar als nieuwe hoofdtrainer bij Roda JC. De ex-prof zou al gesproken hebben met de Kerkraadse club om de opvolger te worden van Jurgen Streppel. Dat bevestigen bronnen tegenover SoccerNews.nl.

Het vertrek van Streppel, die trainer en technisch manager bij Roda JC was, enkele weken geleden heeft de club met een groot probleem opgezadeld. Een probleem waar de top zelf overigens mede debet aan is omdat vorig seizoen – na het vertrek van technisch directeur Jeffrey van As – werd besloten om alle macht op voetbalgebied in handen te leggen van één persoon.

Toen Streppel in de winter intern bij de tobbende Keuken Kampioen Divisieclub aangaf in gesprek te zijn met oude liefde Helmond Sport, schakelde bij Roda niemand meteen door om per ommegaande te gaan kijken naar een directe opvolger. Pas toen Streppel een maand later daadwerkelijk vertrok naar Brabant, liet algemeen directeur Jordens Peters weten ‘een lijstje te gaan maken met eventuele kandidaten die geschikt zijn’.

‘Geduld’ en ‘rustig rondkijken’

Sindsdien is het stil in het Parkstad Limburg Stadion, waar louter woorden als ‘geduld’ en ‘rustig rondkijken’ worden gebruikt. Dit tot grote onvrede van de fans van Roda, die graag daadkracht willen zien vanuit de leiding van de op dit moment slechts presterende Limburgse club in het profvoetbal.

De laatste weken wordt het daardoor steeds onrustiger rondom Roda, waar thuiswedstrijden – vooral door de zeer matige prestaties – qua toeschouwers steeds slechter worden bezocht. Het voetbal is vaak niet om gaan te zien en het seizoen lijkt hierdoor als een nachtkaars uit te gaan.

Assistent-trainer Remond Strijbosch, hij beschikt als enige over de benodigde papieren, werd door de club naar voren geschoven als interim-coach. Hij heeft echter aangegeven voor wat betreft de langere termijn niks te voelen voor het hoofdtrainerschap. Volgens bronnen heeft Roda onder andere het vizier gericht op Fred Grim, in het verleden werkzaam als trainer bij onder andere het Nederlands elftal, Ajax, RKC Waalwijk en Willem II.

Henk Fraser, ooit nog eens succesvol verdediger in Kerkrade, was ook in beeld, maar hij zou afgezegd hebben. Met Grim zou inmiddels gesproken zijn. Ondertussen hult Roda, dat ook nog op zoek is naar een technisch manager, zich via de officiële kanalen nog altijd hierover in stilzwijgen. Over op handen zijnde gesprekken wordt niks gezegd, laat staan dat er op namen wordt ingegaan.

Wint FC Twente vanavond van Ajax?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Moet Roda voor Grim gaan?

  • Ja, vind ik wel
  • Nee, vind ik niet
647+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

20:40
0+
FC Emmen geeft knappe zege op PSV geen vervolg in Waalwijk
20:17
19+
Van Nistelrooy: ‘Media waren nog coulant’
20:12
377+
‘Ajax in verband gebracht met bizarre namen’
19:47
118+
Luuk de Jong: “Mijn vriendin denkt soms: komt hij weer thuis”
19:40
3+
Dit zijn de opstellingen van NEC en Sparta
19:31
218+
’28 miljoen plus speler voor Ajax-verschoppeling’
19:19
299+
PSV meldt zich officieel voor last-minute transfer
18:52
49+
Opstellingen Heerenveen en Vitesse: Geen Noppert, wel Van Hooijdonk
18:35
151+
Transfer Veerman? Rik Elfrink rept over ‘kansloos briefje’
18:22
100+
PSV houdt druk op Feyenoord dankzij Veerman
18:02
201+
Mourinho heeft groot nieuws voor Wijnaldum én Karsdorp
17:46
198+
‘Lyon shopt in Eredivisie: spits voor twaalf miljoen’
17:35
119+
Interesse Feyenoord: ‘Een dusdanig mooie kans moet ik serieus overwegen’
17:16
215+
Kijkers PSV – Go Ahead trekken kraakheldere Veerman-conclusie
17:00
500+
‘Transfer binnen Eredivisie voor Sydney van Hooijdonk’
16:46
224+
Van der Meyde oordeelt over Van Nistelrooy en PSV
16:30
61+
‘Arsenal bezorgt Brighton recordtransfer’
16:16
0+
‘Barcelona moet honderden miljoenen salaris schrappen’
15:45
255+
‘Feyenoord-target geeft duidelijk signaal’
15:30
83+
Opstelling PSV: De Jong keert terug, basisplek Veerman
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie