Oranje-voorselectie: Reijnders voor Taylor

Foto: Oranje-voorselectie: Reijnders voor Taylor

Ronald Koeman heeft de voorselectie van Oranje bekendgemaakt voor de Nations League Finals in juni. In de lijst van 32 spelers is geen plaats voor Ajacied Kenneth Taylor. AZ-middenvelder Tijjani Reijnders staat er wel op, net als NEC-doelman Jasper Cillessen.

Bondscoach Koeman maakt voorselectie Oranje bekend

Justin Bijlow van de kersverse kampioen Feyenoord zit ook in de voorselectie. Dat geldt ook voor zijn ploeggenoten Lutsharel Geertruida en Mats Wieffer. Verder staan er ook wat opvallende namen op de lijst. Koeman houdt bijvoorbeeld vast aan de niet spelende Daley Blind. En ook Davy Klaassen krijgt het voorlopige vertrouwen van de Oranje-bondscoach. Kenny Tete is een bijzondere keuze. De rechtsback van Fulham krijgt de voorkeur boven Bayer Leverkusen-speler Jeremie Frimpong.

De meest verrassende naam is toch wel die van AZ-smaakmaker Reijnders. De middenvelder kent een zeer sterk seizoen in Alkmaar, wat ook Koeman niet is ontgaan. De vraag zal daarnaast zijn of Koeman ook vertrouwen houdt in Cillessen, die bij NEC geen al te lekkere periode kent, of toch gaat voor Feyenoord-doelman Bijlow die juist ijzersterk is terugkeert van zijn blessure.

Op 14 juni speelt Nederland de eerste halve finale van de Nations League, waarin Kroatië de tegenstander is. Vier dagen later wacht Italië of Spanje als opponent. Weet Nederland de finale te halen dan is Rotterdam opnieuw de speellocatie. Bij een nederlaag tegen Kroatië wordt er om de derde en vierde plek gespeeld in de Grolsch Veste.

de Kuip

UEFA Nations League A Championship Playoff

14 juni 2023

20:45

Netherlands
Croatia
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 3 juni 2023 00:56.

Koeman had een veel betere voorselectie kunnen selecteren

  • Eens
  • Oneens
251+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie