‘Oranje-international brengt helemaal niets’

Foto: ‘Oranje-international brengt helemaal niets’

Tegen Frankrijk koos Oranje-bondscoach Ronald Koeman voor een middenveld bestaande uit Kenneth Taylor, Marten de Roon en Georginio Wijnaldum. Vooral de Ajacied en de Atalanta Bergamo-speler zakten door het ijs in het Stade de France, waar het middenrif van het Nederlands elftal compléét overlopen werd.

‘Marten de Roon brengt helemaal niets’

De Roon ging in de fout bij minimaal één Franse treffer en gaf voor de camera van de NOS tekst en uitleg: “Ik neem hier de bal half onder mijn voet aan en twee passes later ligt hij erin. Daar wachten zij op en juist daar kunnen we de bal niet verliezen. Dat is gewoon slecht van mij, slecht van ons. We hadden gezegd dat als we de bal verliezen, dat dat hoog en achter hun verdediging moest zijn.”

Het lukte Oranje maar niet om er een wedstrijd van te maken… “Je moet het goedmaken als je vroeg met 2-0 achter komt, je speelt in een soort enthousiasme onder een nieuwe bondscoach en dan denk je ook nog aan een aansluitingstreffer en een gelijkmaker. Dan ga je uit je taak en je functie lopen en kom je in een grote rondo terecht. Toen hadden we moeten zeggen dat we bij elkaar zouden komen om dezelfde dingen te blijven doen.”

“Vandaag stel je hem op, maar wat brengt hij dan?”

Analyticus Pierre van Hooijdonk vraagt zich af waarom De Roon überhaupt in aanmerking komt voor een basisplek… “We hebben heel vaak discussie gehad over De Roon en we hoorden dan dat je hem tegen goede tegenstanders altijd moet opstellen. Vandaag stel je hem op, maar wat brengt hij dan? Het is een leuke gozer, maar het moeilijke is dat dat in topvoetbal even niet telt. Zijn kwaliteit ligt in het verdedigende en het ballen afpakken, maar dat heb ik vandaag zeker niet gezien.

Ben jij het eens met Van Hooijdonk?

  • Ik wel
  • Ik niet
762+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie