Opstellingen AZ en PSV: Fred Rutten hakt knopen door

Foto: Opstellingen AZ en PSV: Fred Rutten hakt knopen door

Op zondagmiddag gaat, in de slotronde van de Eredivisie, duidelijk worden wie er tweede, derde en vierde worden. De strijd tussen PSV, Ajax en AZ gaat tot een climax komen. In Alkmaar heeft AZ een zege op PSV en puntenverlies van Ajax bij FC Twente nodig om de derde plaats te bereiken. PSV moet juist minstens een punt pakken om de tweede plaats veilig te stellen.

Rutten voert geen wijzigingen door in PSV-opstelling tegen AZ

De belangen zijn dus enorm. En dat net na de week waarin Ruud van Nistelrooij een bom dropte en opstapte bij PSV. Zijn vervanger op de bank in het AFAS Stadion is Fred Rutten. De interim-manager voert geen enkele wijziging door ten opzichte van de elf die vorige week met 3-3 gelijk speelden tegen sc Heerenveen. Zo krijgt Anwar El Ghazi op rechtsbuiten wederom de voorkeur boven Johan Bakayoko. In tegenstelling tot geluiden uit de wandelgangen deze week zitten Olivier Boscagli en Fábio Silva ‘gewoon’ weer op de bank.

‘PSV-trainer’ Jansen zonder Odgaard

Bij AZ ontbreekt Jens Odgaard nog door blessureleed, waardoor Myron van Brederode de voorhoede met sterspelers Jesper Karlsson en Vangelis Pavlidis completeert. Verder zien we de gebruikelijke namen van coach Pascal Jansen, die vrijdagmiddag nog kort reageerde op geruchten dat hij de opvolger van Van Nistelrooij bij uitgerekend de tegenstander van zondag zou kunnen worden: “Dat is inherent aan de voetballerij. Het is wat het is, dat zal nog wel even zo blijven.” De vraag ‘of Ajax, Feyenoord en PSV nog wel echt een stap hogerop zijn’ ontweek hij. “Een vervolgstap is voor mij totaal niet aan de orde. We spelen tegen PSV om de derde plek, wij moeten winnen om daar kans op te maken en dat is waar al onze aandacht naartoe gaat.”

AZ angstgegner PSV?

Eerder dit seizoen verloor PSV in eigen huis al met 0-1 van AZ. Ook vorig seizoen waren de Alkmaarders de beste in het Philips Stadion (1-2), maar PSV won dat voetbaljaar wél in Alkmaar. Met 0-3.

De opstellingen:

Wat gaat het worden?

  • Winst AZ
  • Gelijkspel
  • Winst PSV
225+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie