Oosting neemt Hilgers rode kaart niet kwalijk: “Hij heeft excuses aangeboden”

Foto: Oosting neemt Hilgers rode kaart niet kwalijk: “Hij heeft excuses aangeboden”

Met zijn rode kaart speelde Mees Hilgers een negatieve hoofdrol in de verloren wedstrijd van Twente tegen PSV (0-3). Na afloop heeft de jonge verdediger in de kleedkamer zijn excuses aangeboden. Zijn medespelers en trainer Joseph Oosting rekenen het Hilgrs echter niet heel zwaar aan. “Hij doet het niet bewust.”

Reactie Joseph Oosting na Twente – PSV

Op de persconferentie werd Oosting gevraagd of hij Hilgers iets verwijt na zijn rode kaart. Het was een bepalend moment, want daarna maakte Twente weinig kans meer op de overwinning. “Het enige wat ik mijn team verwijt is dat wij de bal te vaak terugspelen naar Lars (Unnerstall, red). Achterin hebben we kwaliteit genoeg om dat niet te vaak terug doen. Als ik het moment terughaal, deden we dat daar ook”, aldus Oosting. “Dat Mees hem verkeerd aanneemt, is niet goed, maar dat doet hij niet bewust. Ik vind het iets te gemakkelijk om hem dan iets te verwijten. Hij heeft zijn excuses aangeboden. Uiteindelijk verwijt ik hem dat niet en mijn jongens ook niet. Het hoort bij het voetbalspel. Het is nooit moedwillig dat hij iemand een schop geeft.”

Oosting had meteen door dat Hilgers wel eens van het veld gestuurd kon worden, al gaf scheidsrechter Allard Lindhout in eerste instantie een gele kaart. De trainer van De Tukkers voorspelde tegen zijn staf al dat de VAR eraan te pas zou komen. “Ik moet eerlijk zeggen dat ik op de bank al zei: ‘Ik denk dat we ons klaar moeten maken.’ Ik zag dat het gevaarlijk spel was en uiteindelijk kreeg hij ook rood. Dat was terecht.”

Met tien man kon Twente weinig meer uithalen tegen PSV. Jammer, vindt Oosting, want hij zag mogelijkheden om de koploper pijn te doen. Áls ze met elf man hadden gespeeld tenminste. “Ik wil het nog wel eens zien als we met elf man waren gebleven. In die fase kwamen wij juist weer in de wedstrijd. Ik zag mogelijkheden om iets te bewerkstellingen. Maar waar hebben we het over. Als dit, als zus. We hebben met tien man gespeeld en verloren.”

Moet Oosting strenger zijn voor Hilgers?

  • Ja, Hilgers heeft de winst weg gegeven.
  • Nee, dit kan gebeuren.
372+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie