Ook Martens en Groenen ontbreken bij Oranje, drie mogelijke debutanten

Foto: Ook Martens en Groenen ontbreken bij Oranje, drie mogelijke debutanten

Drie nieuwe speelsters mogen hopen op hun debuut bij de Oranje Vrouwen in de EK-kwalificatieduels met Italië en Noorwegen. Andries Jonker moet het stellen zonder onder meer Lieke Martens en Jackie Groenen.

Lieke Marten en Jackie Groenen vielen geblesseerd uit en missen interlandperiode bij Oranje Vrouwen

Het gemis van Martens als Groenen is een hard gelag voor Nederland. Ze raakten allebei geblesseerd bij Paris Saint-Germain. De twee zijn niet fit genoeg om in de komende interlands te spelen. “We hebben ervoor gekozen om ze te laten herstellen bij hun club in Parijs en daarmee de reis naar Nederland en vervolgens naar Italië te besparen. Wellicht kunnen ze nog aansluiten in de aanloop naar de tweede wedstrijd.”

Vorige week werd al duidelijk dat Jonker sowieso geen beroep kon doen op Daphne van Domselaar. De 24-jarige keeper van Aston Villa is voor de rest van het seizoen uitgeschakeld door een heupblessure. Vivianne Miedema is eveneens niet inzetbaar, zij zit in in haar revalidatiefase na een knieoperatie.

Drie nieuwe gezichten

Nederland speelt in de komende interlandperiode twee EK-kwalificatiewedstrijden. Op 5 april gaan de Leeuwinnen op bezoek in Italie, op 9 april wacht in Breda een thuiswedstrijd tegen Noorwegen. Daniëlle de Jong, Gwyneth Hendriks en Nina Nijstad horen voor het eerst bij de selectie en mogen dromen van een debuut. Zij trainden wel al eerder mee met de selectie van Jonker. Finland is de andere tegenstander in de EK-kwalificatiepoule van de Oranje Vrouwen.

Zie jij het zonnig in zonder deze belangrijke speelsters?

  • Ja, zeker wel
  • Nee, wordt heel lastig
52+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie