Onrust bij Willem II: mag Martin van Geel blijven en wordt Jeffrey van As de nieuwe td?

Foto: Onrust bij Willem II: mag Martin van Geel blijven en wordt Jeffrey van As de nieuwe td?

Het seizoen in de Keuken Kampioen Divisie is nog maar een paar wedstrijden ver of bij Willem II zijn al de poppen aan het dansen. Trainer Reinier Robbemond is de laan uit gestuurd en technische baas Teun Jacobs heeft prompt zélf zijn biezen gepakt. Alle blikken zijn nu gericht op grote baas Martin van Geel. Wat gaat hij doen? En staat zijn eigen positie ook onder druk?

Alle ogen zijn bij Willem II nu gericht op ervaren rot Martin van Geel én de raad van commissarissen

Fris en fruitig ging het technische duo Robbemond en Jacobs in de voorbereiding aan de slag op weg naar een nieuwe competitiejaargang in de Keuken Kampioen Divisie. Het tweetal had weliswaar een gezagsverhouding, maar het vertrouwen om er samen – weer na een aardig vorig seizoen met plaatsing voor de play-offs – iets van te gaan maken.

Voor alle duidelijkheid: de druk bij de Tricolores ligt altijd hoog, dus met dat ‘iets’ wordt promotie naar de Eredivisie bedoeld. Het beeld dat Willem II ook de komende jaren misschien op het tweede voetbalniveau van Nederland moet acteren, is voor menig fan maar ook beleidsbepaler in Tilburg een schrikbeeld.

Ontslag net na start

Reinier Robbemond weet inmiddels in ieder geval hoe dit in de praktijk werkt: na vier wedstrijden in de nieuwe competitie, waarin vijf punten werden vergaard, is hij ontslagen. Naar huis gestuurd. Pats boem, adieu. Helemaal verrassend was dit besluit niet, want het borrelde al eventjes in de Tilburgse vulkaan.

Technisch directeur Teun Jacobs probeerde op dat moment nog met zalvende woorden de gelederen gesloten te houden. “Ik vind dat ik een selectie heb neergezet waarin we goed 4-3-3 kunnen spelen en alle posities dubbel bezet zijn, als je er vanuit gaat dat een aantal spelers op meerdere posities uit de voeten kunnen. Ik blijf gewoon keihard werken in het belang van de club.”

Was getekend: de man die Almere City had verlaten om aan de slag in het Brabantse land te kunnen gaan. Niks aan het handje verder dus, de dertiger ging weer verder met zijn dagelijkse voetbaltechnische werkzaamheden. Opmerkelijk genoeg ontplofte precies één dag na het gedwongen van vertrek van Reinier Robbemond alwéér een bom.

Nu was het td Jacobs die zijn biezen pakte. In de voetballerij kan het zoals bekend snel gaan, maar dit was wel heel erg frappant. “Ik heb mogen werken bij een mooie club met hele fijne collega’s. Helaas hebben we in het afgelopen jaar onvoldoende resultaat gehaald, ook ik ben daar verantwoordelijk voor”, legde Jacobs aan de buitenwereld uit.

Terugkeer van rust

“Ik heb met eer en geweten gewerkt voor de club met alle goede bedoelingen. Uiteindelijk denk ik dat dit de beste keuze is voor de club, waardoor hopelijk de rust terugkeert.” Volgens Jacobs, die na zijn komst vanuit Flevoland zeker geen onuitwisbare indruk achterliet als technische baas in het Tilburgse land, was er dus sprake van interne onrust.

Iemand die hier zeker ook (mede)verantwoordelijk voor is, is algemeen directeur Martin van Geel. De door de wol geverfde oud-speler van onder meer Willem II was in het verleden succesvol in verschillende topfuncties bij Feyenoord, Roda JC en AZ. De begaafde middenvelder keerde enkele jaren geleden terug bij de club waar zijn profcarrière ooit begonnen was: Willem II.

De geboren Brabander weet als directielid met al zijn ervaring zeker van wanten, maar zijn terugkeer als algemeen directeur in Tilburg heeft tot op heden niet het gewenste huwelijk opgeleverd waar vooraf op gehoopt was. Het zou dus zomaar kunnen dat Van Geel door de raad van commissarissen op het matje geroepen zal worden en misschien zelfs zijn functie ter beschikking moet stellen.

Al zou dat laatste niet geheel terecht zijn, want de zestiger zou met al zijn opgedane deskundigheid in het Nederlandse topvoetbal nu zeker van pas kunnen komen om de door de spoorslags vertrokken Teun Jacobs aangehaalde onrust zo snel als mogelijk te laten verdwijnen. Martin van Geel zal, als hij op zijn post mag blijven zitten, snel twee vragen moeten beantwoorden.

Wie moet de nieuwe hoofdtrainer worden en wie wordt verantwoordelijk voor het technisch beleid? Voor de eerste vacante functie wordt in de wandelgangen de naam van Zeljko Petrovic genoemd, de man die Willem II al eens eerder voor degradatie wist te behoeden.

Jeffrey van As?

Voor de directiefunctie technische zaken zou oud-prof Jeffrey van As een goede optie kunnen zijn. De geboren Leidenaar deed in het verleden al behoorlijk wat bestuurlijke ervaring op, op het gebied van voetbalzaken bij NAC, ADO Den Haag en Roda JC. Bij die laatste club onderscheidde hij zich door de Limburgers uit het spreekwoordelijke moeras te trekken en altijd duidelijk te communiceren.

Rijst de vraag wie Martin van Geel zou moeten gaan opvolgen als de rvc het toch nodig zou moeten vinden om hem op straat te zetten? De man die hier, zeker in de toekomst, voor in beeld zal gaan komen, is oud-aanvoerder en ex-Willem II-uithangbord Jordens Peters. Deze dertiger is al enige tijd de grote baas bij Roda JC, waar hij zich manifesteert als kundig algemeen directeur.

Of hij echter nu al het schip in Kerkrade wil verlaten, dat is niet duidelijk. Peters heeft immers een koers uitgestippeld met Roda en is daar op dit moment heel druk mee. Bij Willem II is men ook druk, maar dan met héél andere zaken.

Martin van Geel moet clubbaas van Willem II blijven?

  • Ja
  • Nee
826+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

10:44
20+
Bosz begripvol: “Het is denk ik een rotgevoel”
10:26
84+
Van der Gijp verdedigt PSV: “Dat heb ik ook meegemaakt”
10:15
31+
Marseille-trainer vertrok na zware bedreigingen en intimidatie
10:00
155+
Peter Bosz loopt wéér tegen eigen muur van naïviteit
09:45
613+
‘Steijn slachtoffert drie spelers tegen Olympique Marseille’
09:30
194+
Derksen hoopt op terugkeer Van Gaal bij Ajax
09:17
287+
‘Ajax durft Mislintat niet te schorsen’
08:44
112+
‘Teleurgestelde’ Ten Hag geeft zijn ploeg een standje
08:31
131+
Arteta complimenteert Arsenal: “Tegen heel goed PSV”
08:17
926+
‘Mislintat-soap krijgt nieuw hoofdstuk’
07:42
434+
Ajax kondigt nieuwe Bestuursraad aan
07:27
186+
Onana diep door het stof: “We verliezen door mij”
07:16
304+
Veerman verklaart: “Dát hadden we niet onder controle”
23:48
195+
De Jong spreekt niet van naïef PSV: “Misschien voerden we het niet goed uit”
23:29
206+
Teze spreekt van ‘harde les’ in Londen: “Dit zie je in de Eredivisie niet”
23:10
74+
CL: United ook onderuit bij Bayern, gelijkspel in PSV-poule
22:50
178+
PSV terug op aarde door stevige nederlaag bij Arsenal
22:22
883+
‘Niet Mislintat maar Steijn drong aan op komst Sosa’
21:57
495+
PSV-kijkers trekken massaal conclusie bij CL-rentree: “Voetballes”
21:37
88+
Bosz legt keuze uit: “Met twee aanvallende backs spelen is te veel van het goede”
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie