‘Onana zwicht voor druk Ten Hag’

Foto: ‘Onana zwicht voor druk Ten Hag’

André Onana lijkt in ieder geval voor even toe te geven aan de druk van Manchester United en Erik ten Hag. Zij willen graag dat de keeper zondag tegen Tottenham Hotspur gaat spelen en dus de eerste wedstrijd van de Afrika Cup mist. De keeper zou volgens persbureau Reuters akkoord hebben gegeven.

André Onana naar Afrika Cup of blijft hij bij Manchester United?

Daar zou het bij blijven, maar verschillende Britse media melden nu dat hij weleens de hele Afrika Cup gaat skippen. Kameroen begint maandag aan de Afrika Cup met een wedstrijd tegen Guinee. Die wedstrijd laat Onana dus aan zich voorbij gaan. Vrijdag 19 januari en dinsdag 23 januari volgen nog wedstrijden tegen Senegal en Gambia. Op zich zou hij die laatste wedstrijden gewoon kunnen spelen en dan moeten hopen dat zijn land wordt uitgeschakeld, zodat hij op tijd terug is voor de Premier League-hervatting op 1 februari. Als Kameroen de finale haalt mist hij 3 competitiewedstrijden en 1 FA Cup-duel.

Manchester United en Erik ten Hag willen hun eerste keeper niet missen en praten met Onana om hem te laten blijven. De keeper heeft daarnaast een slechte relatie met zijn land en in het bijzonder Samuel Eto’o. Zo werd de oud-keeper van Ajax tijdens het WK in Qatar naar huis gestuurd omdat hij ruzie maakte met bondscoach Song en Eto’o over zijn manier van meevoetballen. De bondscoach en de bondsvoorzitter besloten Onana weer in genade aan te nemen, maar de keeper heeft het nooit echt goed uitgesproken. Een nieuwe rel lijkt dus in de maak.

Waarvoor zou jij kiezen?

  • Premier League met Manchester United
  • Afrika Cup met Kameroen
2032+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie