OM onthult Promes-berichten: “Shit, man!”

Foto: OM onthult Promes-berichten: “Shit, man!”

De Amsterdamse rechtbank velt op maandag 19 juni een oordeel over de zaak rond Quincy Promes. De aanvaller van Spartak Moskou dreigt voor twee jaar in de cel te verdwijnen vanwege het mishandelen van zijn neef.

Spartak-aanvaller staat in twee zaken terecht

Aanvankelijk zou de rechtbank al eerder een uitspraak doen, maar op 17 maart werd besloten om het onderzoek te heropenen. Er ontstonden twijfels over de rechtmatigheid van het bewijs. “Het ging vooral om getapte gesprekken waarin Promes onder meer zei dat hij niet had gemikt op het been van het slachtoffer, maar op diens nek. En ook dat de neef geluk had dat hij achterover was gevallen”, zo schrijft De Telegraaf.

De belastende gesprekken doken op in een ander onderzoek. Promes werd al verdacht van drugshandel. In januari 2020 zou hij ruim 1300 kilo naar België en Nederland hebben gebracht met het schip Cap San Nicolas. Het ging naar verluidt om partijen van 650 en 712,8 kilo. De toenmalig Ajax-speler zou volop in de cocaïnehandel hebben gezeten, met zelfs een investering van 200.000 euro.

Contact met medeverdachte

“Shit, man!”, reageerde Promes op het nieuws dat de Belgische politie een deel van de containers onderschepte. Medeverdachte Marylio V. schreef vervolgens: “Dus de helft is save en risico van het vak.” Promes schreef op 25 februari: “Ik laat je meteen weten, mijn vorige bevalling was half mislukt, ze kwamen in 2 bakken, eentje is gevallen eentje is geklemd en dus me hele winst was door de helft.”

Het OM heeft nog geen kans gehad om Promes te ondervragen over de drugszaak. Hij verblijft in Rusland voor verplichtingen met Spartak Moskou en is voorlopig niet voornemens om terug te keren. Op 11 augustus gaat de drugszaak verder.

Wint Oranje de Nations League?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Gaat Promes daadwerkelijk de cel in?

  • Ja
  • Nee
281+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie