‘Nieuwe Benzema-rel in Frankrijk’

Foto: ‘Nieuwe Benzema-rel in Frankrijk’

Het gaat rondom de finale van het WK in Frankrijk opvallend veel over Karim Benzema. Didier Deschamps werd tot zijn grote irritatie steeds gevraagd naar de mogelijke aanwezigheid van Benzema in de wedstrijdselectie voor de finale.

Deschamps heeft die mogelijkheid wel, maar daar maakt de bondscoach van Frankrijk geen gebruik van. Dit terwijl Benzema juist graag bij de nationale ploeg wilde blijven, zo blijkt uit berichtgeving uit L’Equipe.

Het Franse voetbaltijdschrift stelt dat er iets gebroken is tussen de nationale ploeg en de winnaar van de Gouden Bal. Benzema kon op uitnodiging van de Franse bond de finale bijwonen, maar wees die mogelijkheid af.

Benzema

Deschamps had daarnaast een mogelijkheid om een andere speler op te roepen ter vervanging van Benzema. Tot ieders verbazing koos de bondscoach daar niet voor. Dat geldt echter ook voor Benzema inzetten in de finale.

De Franse aanvaller zou zelf maar wat graag willen spelen en was er, toen zijn blessure opspeelde, van overtuigd dat hij zijn team nog van waarde kon zijn. Deschamps besloot echter anders en stuurde Benzema naar huis. Zonder een vervanger op te roepen, én zonder hem bij de spelersgroep te houden.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie