Nieuw toptalent PSV ‘heeft hele brutale kop’

Foto: Nieuw toptalent PSV ‘heeft hele brutale kop’

PSV neemt het vanavond op tegen Sevilla. Voor het eerst bij de wedstrijdselectie zit Jason van Duiven, een pas zestienjarige spits die de laatste weken aan de lopende band scoort voor de Jong-ploeg in de Keuken Kampioen Divisie.

“Zijn leeftijd is natuurlijk prachtig. Ik denk dat hij 1,60 meter is”, zegt Telstar-trainer Mike Snoei bij Voetbalpraat van ESPN. “Vroeger bij Sparta had je ook een spits, Wout Holverda, die was ook 1,63 en sprong boven iedereen uit.” In feite is Van Duiven overigens 1,75 meter.

Afgelopen vrijdag imponeerde Van Duiven opnieuw in het duel met Telstar. “We hadden een prima voorstopper staan van 1,93 meter, Özgür Aktas, en Van Duiven sprong boven hem uit. Hij werd een kwartier voor tijd met een chagrijnig gezicht door Jong PSV-trainer Adil Ramzi gewisseld en maakte een opmerking als ‘Ik ga nog de winnende treffer maken en dan word ik gewisseld…’ Hij is echt een winnaar met hele een brutale kop, dat wordt er één.”

‘Dit wordt de volgende, smullen’

Snoei vindt dat Van Duiven nu al meer uitstraalt dan El Ghazi en Bakayoko. “Vooral El Ghazi heeft weken nodig om fit te worden. Jason is sterk, enorm explosief. Dan denk je: wat moeten ze met zo’n kleine spits? Dan zie je hem continu boven iedereen uitspringen, vooral uit stand. Malen en Gakpo kwamen uit Jong PSV en dit wordt de volgende. Het is smullen”, aldus Snoei tot slot.

Gaat Van Duiven vanavond al minuten maken?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
180+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie