Neymar-loos Brazilië heeft genoeg aan bevlieging Casemiro

Foto: Neymar-loos Brazilië heeft genoeg aan bevlieging Casemiro

Brazilië kon op maandag niet beschikken over Neymar tegen Zwitserland op het wereldkampioenschap in Qatar en dat was wel te zien. De Seleçao kon de oplossingen niet vinden op het veld, maar wist wél te winnen. Daardoor is het nu al zeker dat de Goddelijke Kanaries in de achtste finale spelen.

Neymar raakte in de wedstrijd tegen Servië (2-0 overwinning) geblesseerd aan zijn enkel en kon niet meedoen tegen Zwitserland. Bondscoach Tite loste dat op door Lucas Paquetá op de nummer 10-positie te posteren, waardoor er een plekje vrijkwam voor Manchester United-middenvelder Fred.

Zonder de bovengenoemde Paris Saint-Germain-ster hadden de Brazilianen alle moeite van de wereld om de oplossingen te vinden op het veld. Pas na ongeveer een half uurtje spelen kregen de Goddelijke Kanaries hun eerste kans: Vinícius Júnior leek te kunnen scoren, maar kwam doelverdediger Yann Sommer tegen.

Rodrygo

Halverwege het duel bracht Tite Rodrygo voor Paquetá, in de hoop voor wat meer dreiging te zorgen. Daar slaagde hij ten dele in, maar nog steeds was het niet je van het. De Zwitsers creëerden echter óók amper kansen, waardoor de wedstrijd niet bepaald aantrekkelijk was.

Het duel werd beslist door een ‘bevlieging’ van Casemiro, die de bal voor zijn voeten kreeg en uithaalde. De controleur trof doel, waarna het treffen eigenlijk gespeeld was, omdat Zwitserland tandeloos was in de aanval. Brazilië heeft de volgende ronde bereikt, waar Zwitserland met Servië en Kameroen moet uitmaken wie de andere afgevaardigde wordt.

Scoreverloop: 1-0 (83′) Casemiro

Terechte uitslag?

  • Ja
  • Nee
52+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie