“Nep-zaakwaarnemer wil profiteren van Giménez”

Foto: “Nep-zaakwaarnemer wil profiteren van Giménez”

De berichten die Morris Pagniello de wereld in slingert over Santiago Giménez, moeten we met een flinke korrel zout nemen. De Italiaanse zaakwaarnemer doet zich voor als de agent van de Mexicaanse spits, maar heeft in werkelijkheid niets met de Feyenoorder te maken. Dat gaf Giménez zelf al aan en wordt nu verduidelijkt door journalist Daniel Reyes.

Valse Giménez-geruchten

Namedropping doet het altijd goed in de wereld van transfergeruchten. Volgens Pagniello zou hij met Atlético Madrid, Internazionale, AC Milan en Napoli hebben gesproken over een transfer van Giménez. Real Madrid en Tottenham Hotspur zouden zelfs al dicht bij de handtekening van de Mexicaan zijn, die door hem zou worden begeleid. Het blijkt grote onzin. “Dat is helemaal niet waar. Deze man heeft niets met Giménez te maken”, stelt Reyes, Nederland-correspondent voor FOX Sports en TNT Mexico. “Als een speler goed presteert, zijn er altijd mensen die van zijn naam willen profiteren. Deze man wilde publiciteit krijgen en heeft het gekregen.”

Reyes heeft goed contact heeft met Giménez en zijn agente Mariel Duayhe, die de spits samen met zijn vader, oud-voetballer Chaco Gimenez, begeleidt. Ze hebben te maken met flinke concurrentie van spelersmakelaars die een graantje mee willen pikken nu het goed gaat met zijn carrière. “Er zijn veel zaakwaarnemers die Giménez willen overnemen, maar dit zijn de enige twee personen die hem begeleiden. Dat kan ik met honderd procent zekerheid zeggen”, aldus de Mexicaanse journalist.

Het blijft opvallend dat Giménez wordt begeleid door een vrouwelijke zaakwaarnemer, verre van gebruikelijk in de voetballerij. “Dat zie je inderdaad heel weinig, eigenlijk nooit. Duayhe is ook de zaakwaarnemer van Erick Gutierrez en een aantal spelers in de Mexicaanse competitie. Dat is opmerkelijk, want ze is nog jong. Ik vind het heel knap dat ze zulke grote spelers kan begeleiden en weg kan houden van de concurrentie.”

Reyes weet ook of Giménez wel of niet bij Feyenoord gaat blijven. Dat zie je in onderstaande SN Extra-video:

Blijft Giménez deze winter bij Feyenoord?

  • Ja, dat denk ik wel.
  • Nee, hij gaat weg.
245+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie