Negatieve hoofdrol voor Seuntjens bij officieus RKC-debuut

Foto: Negatieve hoofdrol voor Seuntjens bij officieus RKC-debuut

Mats Seuntjens is zijn avontuur bij RKC Waalwijk weinig succesvol gestart. De 30-jarige Bredanaar viel in tijdens de met 3-0 verloren oefenwedstrijd tegen AS Roma. Seuntjes kreeg de kans om de eer te redden, maar miste vanaf elf meter.

Seuntjens liet zijn contract ontbinden bij Fortuna Sittard en maakte dinsdag de move naar concurrent RKC. Hij sloot aan bij de ploeg van Joseph Oosting op het trainingskamp in Portugal. Donderdag maakte hij zijn officieuze debuut tegen AS Roma, toen hij na een uur mocht invallen. Overigens kreeg Rick Karsdorp verrassend genoeg nog speelminuten bij de tegenstander, terwijl hij al een tijdje persona non grata is bij de Giallorossi. Na rust mocht de oud-Feyenoorder binnen de lijnen komen. Een paar uur eerder brachten de spelersvakbonden FIFPRO en VVCS nog een statement uit, waar ze zich achter Karsdorp schaarden in het conflict met Roma.

Roma kwam tijdens de vriendschappelijke wedstrijd al na drie minuten op voorsprong. Tammy Abraham scoorde op aangegeven van Stephan El Shaarawy. Laatstgenoemde verdubbelde de marge een kwartier later: 2-0. Kort na rust vijzelde de huidige nummer zeven van de Serie A de score verder op. Nicolo Zaniolo tekende voor de 3-0.

Eerste minuten Seuntjens

Oosting voerde na een uur spelen zes wissels door, waarbij hij onder meer Seuntjens inbracht. De start was al niet al te best met een gele kaart al na vier minuten. Een kwartier voor tijd kregen de Waalwijkers dé kans om de eer te redden tegen de topclub. Seuntjens mocht meteen de toegekende penalty nemen, maar de bal vloog er via de onderkant van de lat uit. Zo bleef het bij 3-0 en zal Seuntjens met een wat wrang gevoel terugkijken op zijn officieuze debuut voor RKC.

Zie je RKC van Heerenveen winnen?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Seuntjens desondanks een versterking voor RKC?

  • Zonder twijfel!
  • Denk het niet
129+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie