FIFPRO en VVCS spreken zich fel uit over handelswijze Roma in Karsdorp-rel

Foto: FIFPRO en VVCS spreken zich fel uit over handelswijze Roma in Karsdorp-rel

FIFPRO is niet te spreken over de manier waarop AS Roma Rick Karsdorp behandeld. De internationale spelersvakbond steunt de Nederlandse rechtsback, net als de VVCS. Ze kwamen donderdag met een fel statement.

Voor de WK-break kwam Karsdorp in conflict met zijn club Roma. Trainer José Mourinho noemde de voormalig Feyenoorder een verrader, waarna hij ook werd lastig gevallen door aanhangers van de Giallorossi. Vakbonden FIFPRO en VVCS nemen het Roma kwalijk dat er geen excuses is gekomen van de clubleiding, terwijl Karsorp wel is gestraft voor het lieten schieten van het trainingskamp. Opvallend genoeg speelt Karsdorp momenteel een oefenwedstrijd voor Roma tegen RKC Waalwijk.

“Op deze manier probeert de club de aandacht af te leiden van de recente slechte prestaties en wordt onterecht de druk opgevoerd op de spelers. Zulk gedrag is in strijd met de regels van de FIFA”, klinkt het in het uitgegeven statement.

Onacceptabel

VVCS-directeur Louis Everard heeft er geen goed woord voor over hoe Karsdorp wordt behandeld in de Italiaanse hoofdstad. “Het is onacceptabel dat een club een speler isoleert en hem anders behandelt dan zijn ploeggenoten.” Secretaris-Generaal van de FIFPRO Jonas-Baer Hoffmann spreekt Roma aan de verplichtingen die het moet nakomen. Karsdorp moet eerlijk behandeld worde, net als zijn rechten als werknemer.

Nog een top-2 finish van Roma in de Serie A?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Moet Roma hiervoor gestraft worden?

  • Ja, en hard ook
  • Nee, als ze Karsdorp nu maar met respect gaan behandelen
92+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie