Nederlands Toulouse-duo als package deal: “Weten hoe we samen moeten spelen”

Foto: Nederlands Toulouse-duo als package deal: “Weten hoe we samen moeten spelen”

Branco van den Boomen en Stijn Spierings horen in de Ligue 1 tot de sterkhouders bij promovendus Toulouse. Dit tot verrassing van Van den Boomen, die mogelijk een stap hogerop kan maken.

“In het begin twijfel je wel of je het aankan. Ik was daar wel wat terughoudend in. Het niveau was nieuw, ik had ook nauwelijks Eredivisie gespeeld. Ik was nieuwsgierig en ook wat onzeker. Het voelt toch als opnieuw bewijzen. Niemand had ons ooit gezien in de Ligue 1”, vertelt Van den Boomen in gesprek met Voetbal International.

Stilist Van den Boomen oogstte vorig seizoen veel lof in de Ligue 2, nu bewijst hij een niveau hoger het ook te kunnen laten zien. Spierings fungeert als controleur, die niet schroomt arbeid en energie in zijn spel te leggen. Zit er samen een vervolgstap in? “Onze contracten lopen aan het einde van het seizoen af”, bevestigt Spierings. “Een package deal zou echt top zijn. We weten hoe we samen kunnen spelen. Als je elkaar snapt is voetbal veel makkelijker.”

Laconieke houding

Vooral Van den Boomen staat er goed op, mal is hij nog niet bezig met een move. “Het is ook onze laconieke houding, die niet altijd meewerkt. Clubs kijken toch naar resultaat en cijfers. Ik geef vaak een pass tussen drie man door, dat heeft net zoveel effect als drie man passeren. Ik snap wel dat scouts eerder naar andere spelers kijken.”

De Brabander is niet bezig met zichzelf in de picture te zetten. “Dat mogen anderen doen”, klinkt het. “Dan doe ik het wel”, springt Spierings bij. “Branco is een grote meneer hier. Met zijn traptechniek kan hij een hoger niveau aan, daar ben ik van overtuigd.”

Interessant voor Eredivisie-clubs?

  • Echt wel, voor de (sub)top!
  • Alleen voor middenmoters en lager
64+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie